Zutaten:
250 g Butter
1 Zimtstange
Mörser
Kaffefilter
Zubereitung:
Die Zimtstange in einem Mörser zerkleinern. Mit Butter in einem Topf auf kleiner Flamme schmelzen und ganz leise weiterköcheln lassen. Auf der Oberfläche bildet sich nach einer Zeit Schaum, den abschöpfen. Nach ca. 30 Minuten hört das Blubbern auf, und man hört nur ein leises Zischen. Jetzt ist es fertig. Das Zimt-Ghee sehr vorsichtig durch den Kaffefilter in ein hitzefestes Glas gießen, abkühlen und fest werden lassen. Hmmmm, wie das duftet!!!! Nach Plätzchen und Weihnachten!! :-D
Ich esse in den kalten Monaten sehr gerne Brei zum Frühstück, sei es aus Haferflocken, Hirse, Buchweizen oder Amaranth. Dabei gebe ich immer einen Teelöffel Zimt-Ghee in meinen Frühstücksbrei, aber eine Tasse heiße Milch schmeckt auch lecker damit!! Und falls mein Nacken sich mal verspannt, dann reibe ich ihn damit mehrmals am Tag ein. Es hilft schnell, und duftet die ganze Zeit verführerisch! Aromatherapie umsonst!! ;-D
Fahéjas Ghee
A ghee-röl és a jótékony hatásáról már írtam. Fahéjas ghee nem más, mint ghee fahéjrúddal megbolondítva! Ilyen egyszerü ez kérem szépen! :-) Ha egy hosszú, és idegesítö nap után a nyakunk, gyomrunk görcsöl, vagy a "nehéz napok" elött+alatt gyötörnek fájdalmak, akkor is gyors és enyhe segítség a gyógyszerekkel szemben. Nem kell mást tennünk, mint egyszerüen az adott területet körkörösen egy kis fahéjas ghee-vel pár percig bedörzsölni. Mialatt a csodálatos télies illatot élvezve a nap bosszantó dolgait magunk mögött hagyjuk, a ghee enyhe görcsoldó hatása lágy melegséggel szünteti meg a kellemetlen fájdalmakat.
Hozzávalók:
250 g vaj
1 fahéjrúd
morzsár
kávéfilter
Elkészítés:
A fahéjrúdat a mozsárban apróra törni. A vajjal egy lábosban alacsony lángon megolvasztani. Kis tüzön hagyjuk maga elé "rotyogni" és a tetején keletkezö habot folyamatosan le szedjük róla. Körülbelül egy félóra múlva elcsendesedik és már csak egészen halkan sistereg. Most már csak óvatosan a filteren keresztül átszürjük egy tiszta üvegbe és hagyjuk lehülni. A konyha csak úgy illatozik, mint karácsonykor mézeskalács sütéskor!!
Reggelire gyakran eszem tejbegrízt, kölest, zabpehely- vagy hajdinakását. Ilyenkor mindig teszek bele 1/2-1 kiskanállal! Nemcsak finom, hanem a fahéjnak köszönhetöen egészséges is! Ha pedig már megint elaludtam a nyakamat, akkor csak egy párszor bekenem vele napközben a nyakamt, és este már kutya bajom sincs. Ráadásul egész idö alatt ingyenes aromatherápiában volt részem! :-D
Reggelire gyakran eszem tejbegrízt, kölest, zabpehely- vagy hajdinakását. Ilyenkor mindig teszek bele 1/2-1 kiskanállal! Nemcsak finom, hanem a fahéjnak köszönhetöen egészséges is! Ha pedig már megint elaludtam a nyakamat, akkor csak egy párszor bekenem vele napközben a nyakamt, és este már kutya bajom sincs. Ráadásul egész idö alatt ingyenes aromatherápiában volt részem! :-D
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen