Zutaten:
für den Teig:
200 g Mandeln, geröstet und gemahlen
100 g Datteln
50 g Puderzucker
1/2 Tl Salz
für die Creme:
2 Stck. reife Avocado
1 gute El Kakaopulver
100 g Puderzucker
2 El Rübensirup
1/2 Tl Salz
1-2 El Rum oder Baileys
2 gute El Mascarpone (deshalb nur eine "fast" vegane Torte)
Zubereitung:
Für den Teig alles in einem Mixer ganz fein pürieren. Eine Tortenform mit Folie auskleiden, die Masse hineingeben und glattstreichen. Im Tiefkühlschrank kaltstellen. Jetzt für die Creme alles miteinander pürieren. Die Creme auf die Torte streichen und zurück in den Tiefkühlschrank, für mind. 6 Stunden (oder über Nacht).
Boldog 1. születésnapot Culinaria Ungaria! :-)
Àllítólag ha valami jó, akkor az idö is gyorsabban telik. Ez alapján az elmúlt egy év nagyon jó volt, mert el sem hiszem, hogy Culinaria Ungaria ma egy éves lett!! 365 nap, 12 hónap, 193 recept, 46 rendszeres olvasó és 46 Facebook-Fan! Tudom ,hogy más blogok sokkal többel rendelkeznek, de én akkor is nagyon boldog és hálás vagyok mindenkinek, aki néhanapján benézeget és esetleg egy-két kedves hozzászólást is hátrahagy. Ezúton szeretnék mindenkinek sok-sok köszönetet mondani, mert ez az ok, amiért mi blogtulajdonosok a szabadidönkben általunk finomnak ítélt ételeket fotózunk és másokkal megosztjuk. Ez alatt az idö alatt sok kedves blogtársat "megismerhettem", még több finomabbnál finomabb receptet kipróbáltam. Az igazat megvallva szerettem volna egy játékot indítani a nagy nap alkalmából, de sajnos az utóbbi hetekben krónikus idöhiányban szenvedek. De mivel ünnepelni csak kell, jöjjön egy tortarecept, hiszen nincs szülinap torta nélkül! De nem ám akármilyen torta, hanem egy nagyon egyszerü, és mégis igazán különleges fagyaszott csokoládétorta, egy hihetetlenül krémes kakaó-avokádó töltelékkel!! :-)
Hozzávalók:
a tésztához:
200 g szárazon piritott, darált mandula
100 g datolya
50 g porukor
1 kk só
a krémhez:
2 db. érett avokádó
1 ek kakaó
100 g porcukor
2 ek méz
2 ek mascarpone (vagy felvert tejszínhab)
Elkészítés:
A tésztához az alapanyagokat pürésítjük és egy fóliával kibélelt tortaformába nyomkodjuk. Betesszük a fagyasztóba és elkészítjük a krémet. Megint csak nagyon bonyolult, mert a fenti hozzávalókat krémesre turmixoljuk, kivesszük a tortaalapot és szépen elsimitjuk rajta. Vissza a mélyhütöbe és legalább hat órára bent hagyjuk (de lehet egy este is).
érdekes lehet. azért nem vagyok akkora haver az avokádóval, hogy ezért most elmenjek a boltba, de ha a fotóalanyokat szabad kóstolni, akkor le is vettem a monitorról.
AntwortenLöschenWow, herzlichen Glückwunsch zum 1. Blog Geburtstag !!
AntwortenLöschenIch habe schon viele tolle Rezepte bei dir entdeckt und bin schon gespannt auf alles, was da noch so kommt :-)
Liebe Grüße, Lotta
Sok sok bejegyzést továbbra is :)
AntwortenLöschenIch gratuliere ganz herzlich zum Blgogeburtstag! Ich lese gerne bei Dir und freu mich auf weitere tolle Rezepte!
AntwortenLöschenLiebe Krisz!!
AntwortenLöschenMeinen herzlichsten Glückwunsch Dir und Deinem wundervollen und herzlichen Blog! Es ist schön, Euch kennengelernt zu haben! Ich freue mich auf viele weitere köstliche Rezepte mit Dir, Dein Geburtstags-Kuchen hier sieht ja auch schon wieder so verführerisch aus.. hmmmmmmm :)
Liebste Grüße, Gisa
Kívánom, hogy még nagyon sok boldog blog szülinapot(is) ünnepelj!!
AntwortenLöschenBoldog blogszülinapot kívánok!
AntwortenLöschenAndrea aus Ungarn
Boldog szülinapot kívánok:) További jó főzőcskézést és blogolást neked:)
AntwortenLöschenKedves Trollanyu, Andrea, Márti, Aleda és 4Gyerek! Köszönöm szépen a jókívánságokat!! A tortácskát tényleg csak ajánalani tudom Nektek, akkor is, ha az avokádóval elég szokatlan. Èn reggel készítettem el, este munka után kivettem a fagyóból, vártunk 5 percet, hogy kicsit kiolvadjon és utána nagy élvezettel kanalaztuk!! Nagyon finom volt!!! Semmi sütés, ráadásul egészséges is! :-)
AntwortenLöschenÜdv,Krisz! :-)
Herzlichen Glückwunsch zum 1. Blog Geburtstag !
AntwortenLöschenMach weiter so ;o))
Liebe Grüße,
Irène
Danke schön liebe Irene! :-)
LöschenLiebe Lotta, Gisa und Wilde Henne! Viel lieben Dank für Euere netten Kommentare! Die Törtchen kann ich wirklich nur wärmstens empfehlen. Ich habe sie gestern Morgen zubereitet, Abends nach der Arbeit aus dem Tiefkühl rausgenommen und nach 5 Minuten Wartezeit mit großem Genuss vernascht!! Köstlich, und auch noch gesund!!! :-)
AntwortenLöschenGanz liebe Grüße:Krisz!
Boldog blogszülinapot!
AntwortenLöschenKöszi szépen kedves Ibcsi! :-)
LöschenAkkor én is sok-sok finomságban gazdag évet kívánok a blognak! :)
AntwortenLöschenKöszönöm szépen kedves Hajni! :-)
LöschenGratulálok, gyönyörű a blogod és szuper, de szuper ötlet a kétnyelvű bejegyzések.
AntwortenLöschenNagyon szépen köszönjük! Kicsit több "munka" a kétnyelvü, de én szeretem így. :-)
Löschen