Zutaten:
1 große Zwiebel
1 Knoblauch
1 El Tomatenmark
1 El Paprikapulver
1 El Currypulver
100 g rote Linsen
2 dl Tomatensaft
etwas Wasser
1 gute Tl Sambal Olek
1-2 El süß-scharfe Thaisoße
1 Tl Mango-Chutney
200 g Magerquark
2 Eier
1 gute handvoll Bärlauch
Zubereitung:
Die Zwiebel und Knoblauch fein schneiden und in Öl andünsten. Die Linsen dazugeben und 1-2 Minuten mitbraten. Tomatenmark dazurühren und ebenfalls 1-2 Minuten mitbraten. Jetzt zur Seite ziehen, Paprika- und Currypulver unterrühren, und nach einer Minute mit Tomatensaft ablöschen. Zurücktun und zugedeckt ca. 15 Minuten lang kochen. Mehrmals umrühren und falls nötig, etwas Wasser dazugießen. Dann die weichgekochten Linsen etwas abkühlen lassen, mit den Gewürzen abschmecken und pürieren. Die verquirlte Eier und die die kleingeschnittenen Bärlauchblätter hineingeben. Eine Tortenform mit Backpapier auskleiden und die Masse reingießen. Im vorgeheiztem Ofen bei 200 C° ca. 35 Minuten lang backen. Ich habe es Mittags gebacken und Abends in Gesellschaft meines Mannes, mit einem Glas gekühlten Bier genossen! :-)
Medvehagymás-túrós torta vörös lencsével
Tudom, tudom, hogy elvileg már vége a medvehagymaszezonnak, de ezt a receptet akkor is megkell osszam veletek. Talán lapul még egy-két csomag fagyasztva a mélyhütöben különleges alkalmakra, ha pedig nem, akkor jövöre is lesz még medvehagyma! A recept maga egy keverék Schuhbeck orientális lencsetortájából és Christina medvehagymás tortájából. A két recept összeolvasztása pedig egyszerüen tökéletes! Egy fantasztikusan finom túrós torta egy enyhén csípös, füszeres lencsetöltelékkel és egy enyhe medvehagymás/fokhagymás ízzel! Hidegen vagy melegen egyaránt ízlik! :-)
Hozzávalók:
1 nagy hagyma
1-2 fokhagyma
1 ek sürített paradicsom
1 ek paprika
1 ek curry
100 g vörös lencse
2 dl paradicsomlé
kevés víz
1 nagyobb ek Erös Pista
1-2 ek édes-csípös Thai-szósz
1 tk Mango-Chutney
200 g zsírszegény túró (Alditól)
2 tojás
1 maréknyi apróra vágott medvehagyma
Elkészítés:
Az apróra vágott hagymát és fokhagymát olajon megfonnyasztjuk. A lencsét hozzáadva tovább pirítjuk 1-2 percig. Hozzáadjuk a sürített paradicsomot és megint csak 1-2 percig pirítjuk. Majd félrehúzzuk és a paprikát és curryt gyorsan belekeverjük. Rögtön leöntjük a paradicsomlével és fedö alatt kb. 15 perc alatt puhára fözzük. Ezalatt többször megkeverjük és ha szükséges, kevés vízzel felöntjük. A puhára fött lencsét hagyjuk kicsit kihülni, és utána pürésítjük. A füszerekkel tetszés szerint ízesítjük, a felvert tojással, a túróval és a medvehagymával elkeverjük.
Ich trauer der Bärlauch-Saison auch jetzt schon nach :-( Deine Tarte sieht aber ganz herrlich aus!
AntwortenLöschenLiebe Grüße, Lotta
von penneimtopf.blogspot.de
Danke schön liebe Lotta! Mir geht es ebenfalls so. Zum Glück habe ich für besondere Anlässe sowohl mehrere Portionen kleingeschnittene Blätter, als auch Bärlauchbutter tiefgefroren. :-)
AntwortenLöschenGanz liebe Grüße und noch ein schönes Wochenende,Krisz! :-)
Sehr schönes Rezept, mal was ganz anderes, nehme ich mit ;o))
AntwortenLöschenLiebe Grüße,
Irène
Danke schön liebe Irene, freut mich, dass es Dir gefällt! :-)
Löschen