Zutaten:
1 Pck. Blätterteig
3-4 El Magerquark
2-3 El Honig
Preiselbeermarmelade
unbehandelte Zitronen
etwas brauner Zucker
Zubereitung:
Ofen auf 200 C° vorheizen. Quark mit Honig cremig rühren. Blätterteig auf Backpapier in Quadrate schneiden und in jedes Quadrat noch ein Quadrat schneiden. Diese mit dem Quark bestreichen, und einen guten Teelöffel Marmelade draufgeben. Die dünnen Zitronenscheiben obendrauf legen, mit braunem Zucker bestreuen, in den Ofen schieben, und ca. 20 Minuten schön goldbraun backen. :-)
Leveles tészta sütik karamellizált citrommal
Az utóbbi idökben eléggé elhanyagoltam a blogomat, ami sajnos ebben a hónapban nem igazán fog megváltozni... Ennek az oka pedig nem nyaralás, hanem költözés, ami minden szabad idömet elveszi. :-( Persze enni azért eszünk, de csak jól bevált ételeket készítek, ami gyorsan kész van és tutira sikerül. Mint például ezek a kis sütik, amik gyorsan kész vannak és biztos, hogy ízlenek. A lekvárt mindenki tetszés szerint változtathatja és citrom helyett lime-ot is lehet használni. Nagyon finom!! :-)
Hozzávalók:
1 csomag leveles tészta
3-4 tejfel (vagy Aldis sovány túró)
2-3 ek méz
áfonyalekvár
citrom (nem kezelt!)
kevés barna cukor
Elkészítés:
A sütöt elömelegítjük 200 fokra. A túrót a mézzel krémesre keverjük. A citromot vékony! szeletekre vágjuk. A leveles tésztát kiterítjük, és egyforma négyzetekre szeleteljük. Mindegyikbe nem túl mélyen vágunk a derelyevágóval még egy négyzetet, amibe elöször a túrót simítjuk. Erre a lekvárt kenjük, majd rátesszük a citromkarikákat. Ezeket megszórjuk cukorral és a forró sütöben kb. 20 perc alatt szép aranybarnára sütjük.
Nagyon guszták, Krisz:)
AntwortenLöschenViszem a receptet:)
Szerencsés költözködést!
Köszönöm szépen kedves Rozám a kedves szavakat! :-)
LöschenDas ist ja ein herrliches Rezept! Und noch dazu schnell und einfach gemacht! Wirklich ein toller Snack - auch wenn sich mal spontan Besuch ankündigt! :)
AntwortenLöschenLiebe Grüße, Ann-Katrin
von penneimtopf.blogspot.de
Es freut mich sehr, dass Dir das Rezept gefällt, liebe Ann-Katrin! :-) Es ist nicht nur einfach und schnell, sondern auch unendlich variabel. Und natürlich auch lecker! ;-)
LöschenLiebe Grüße,Krisz!
Nagyon jòl nèznek ki ! tetszik nagyon a recept , ki fogom pròbàlni!
AntwortenLöschenJò koltozèst ( bàrcsak èn is koltozhetnèk màr) ès neked is nagyon szèp hètvègèt!
Szia
Anikò
Köszönöm szépen kedves Anikó! Költözni? Hová? Lemaradtam valamiröl a blogodon??
LöschenÜdv,Krisz! :-)