Mit diesem herrlich cremigen, fruchtigen Eis wünsche ich Euch allen entspannte, erholsame Urlaubstage! Sei es nun "nur" Zuhause im eigenem Garten, oder irgendwo am Meer. :-)
2 Eigelb
80 g Zucker
1 dl Sahne
1 dl Vollmilch
1 reife Honigmelone
100 g Mascarpone
Zubereitung:
Eigelb mit dem Zucker schaumig schlagen. Milch und Sahne in einem Topf mit erhitzen aber nicht aufkochen. Die warme Sahne-Milch-Mischung langsam zur Eigelb-Zucker-Mischung geben und verrühren. Daraufhin das Ganze
in einen Topf geben und bei sehr schwacher Hitze unterrühren und ca. 5 -
10 Minuten eindicken lassen. Danach die Mischung abkühlen lassen. Melone halbieren, entkernen und fein pürieren, dann mit Eimasse und Mascarpone cremig rühren. Am besten die Masse über Nacht in den Kühlschrank stellen. Entweder mit der Eismaschine zubereiten oder regelmäßig umrühren. Himmlisch!! :-)
PS: Wer möchte, kann die fast gefrorene Eismasse zwischen Waffelblätter streichen und dann wiederum einfrieren. Danach in geschmolzene Schokolade tauchen und nochmals kurz einfrieren. :-)
PS: Wer möchte, kann die fast gefrorene Eismasse zwischen Waffelblätter streichen und dann wiederum einfrieren. Danach in geschmolzene Schokolade tauchen und nochmals kurz einfrieren. :-)
Krémes sárgadinnye fagylalt mascarponéval
Ez a recept lesz az utolsó, amit írok. Legalábbis egyenlöre! Ahogy azt már többször említettem, nemsokára elköltözünk és biztos nem lesz egy pár hetig sem telefonunk sem pedig internetünk. Szerencsére úgyis sokan nyaralnak, vagy csak otthon süttetik a hasukat a napon. ;-) Csak kevesen töltik a nyári szabadidejüket a gép elött, a "blogvilág" is elég csendes az utóbbi idöben...
A költözés mellett az utóbbi hetekben fagyikészítéssel töltöttem a (nem létezö) szabadidömet. Vettünk ugyanis hosszú, hosszú gondolkodás után egy kicsi kis fagyigépet, aminek az aksiját (így kell ezt írni?) egy estére a fagyóba kell tenni. Na azóta szinte minden fagyivá lesz feldolgozva a mi konyhánkban! Kezdésnek nem rossz ez a kicsi gép, de azért valamikor jó lenne egy igazi fagyigépet venni...
A költözés mellett az utóbbi hetekben fagyikészítéssel töltöttem a (nem létezö) szabadidömet. Vettünk ugyanis hosszú, hosszú gondolkodás után egy kicsi kis fagyigépet, aminek az aksiját (így kell ezt írni?) egy estére a fagyóba kell tenni. Na azóta szinte minden fagyivá lesz feldolgozva a mi konyhánkban! Kezdésnek nem rossz ez a kicsi gép, de azért valamikor jó lenne egy igazi fagyigépet venni...
Ezzel a krémes, utánozhatatlanul friss izü fagyival kívánok mindenkinek nyugis, napsütéses, "csokibarnárasülös" nyári szünetet! :-)
Hozzávalók:
2 tojássárgája
80 g cukor
1 dl habtejszín
1 dl tej
1illatos, érett sárgadinnye
100 g mascarpone
Elkészítés:
A tojássárgáját a cukorral haborsra keverjük. A tejet a tejszínnel egy lábasban forróra hevítjük, de nem felforraljuk! Ezt a tojássárgájához nagyon!!! lassan, apránként folyamatosan kevergetve hozzáöntjük. Az egészet alacsony hömérsékleten kevergetve addig melegítjük, amíg szépen besürüsödik. Féretesszük és hagyjuk kihülni. A dinnyét félbevágjuk, kimagvazzuk és a húsát pürésítjük. A mascarponéval elkeverjük, majd hozzáadjuk a lehült tejszínes-tojásos masszát is. Ajánlatos az egészet egy estére a hütöbe tenni és másnap vagy fagyigéppel a munkát elvégeztetni, vagy anélkül többször átkeverni, hogy ne legyen kristályos. (Bár túl sok jégkristály úgysem lesz benne, mert a tejszín és mascarpone elég zsírosak.)
u.i.: Aki pedig akarja, az a már szinte megfagyott fagyit készen kapható ostyalapok közé keni és ezt megolvasztott csokiba mártja. Megint lefagyaszjta, amíg a csoki is szépen megkeményedik. Mennyei!! :-)
u.i.: Aki pedig akarja, az a már szinte megfagyott fagyit készen kapható ostyalapok közé keni és ezt megolvasztott csokiba mártja. Megint lefagyaszjta, amíg a csoki is szépen megkeményedik. Mennyei!! :-)
Ein Augenschmaus! Und mit Sicherheit auch ein Gaumenschmaus - etwas das so köstlich aussieht, kann nur köstlich sein :) Liebe Grüße!
AntwortenLöschenDanke schön, liebe Schokozwerg! Das Eis war wirklich sehr-sehr lecker, so richtig schön frisch sommerlich!
LöschenLiebe Grüße.Krisz! :-)