Zutaten für 2-3 Personen:
1 Blumenkohl
etwas Mehl
1 Ei + etwas Milch
25 g geröstete Erdnüsse, fein gemahlen
Semmelbrösel
Öl zum braten
Salz, Pfeffer
für die Polenta:
150 ml Milch
150 ml Wasser
125 g Maisgrieß
25 g Butter
50 g Hüttenkäsehandvoll Parmesan, feingerieben
50 g geröstete Erdnüsse, fein gemahlen
Salz, Pfeffer, Muskat
Zubereitung:
Blumenkohl in größere Rosen teilen und mit ganz wenig Wasser al dente kochen. Abkühlen lassen und danach in Scheiben schneiden. Semmelbrösel mit Erdnüssen mischen, anschließend wie üblich panieren und in Öl knusprig braten. Für die Polenta die Milch mit dem Wasser zum kochen bringen, dann den Polentagrieß langsam und unter ständigem Rühren einrieseln lassen. Wenn der gesamte Maisgrieß eingerührt ist, die Kochstelle auf die niedrigste Stufe schalten und die Polenta ca. 10 Minuten unter weiterem Rühren kochen, bis sich der mittlerweile dicke Brei vom Topfrand löst. Hüttenkäse, Parmesan, Butter und Erdnüsse unterrühren und mit den Gewürzen abschmecken. Den Herd ausschalten und die Masse abgedeckt noch etwa 5 Minuten quellen lassen.
Rántott karfiolszeletek mogyorós bundában, túrós polentával
Tulajdonképpen a polentát csak megsütve szeretem, amikor a külseje kissé ropogós, de ez a recept meggyözött az ellenkezöjéröl. A mogyoró pirított íze kellemesen füszerezi a puha fött kukoricadarát, amihez a túró darabossága nagyon jól illik. Aki egyébként tudni szeretné, hogy mi a különbség a polenta és a puliszka között, az ITT elolvashatja. Számomra nagyon érdekes volt. :-)
Hozzávalók 2 személyre:
1 karfiol
1 tojás
25 g zsemlemorzsa
25 g kukoricadara
25 g finomra darált piritott földimogyoró
só, bors
olaj a sütéshez
a polentához:
1,5 dl tej
1,5 dl víz
125 g kukoricadara
só, bors, csipet szerecsendió
25 g vaj
50 g túró
maréknyi reszelt parmezán
50 g pirított földimogyoró, finomra darálva
Elkészítés:
A karfiolt lehetöleg nagyobb rózsákra szétszedjük és kevés vízzel feltéve félpuhára fözzük. Ezután hagyjuk teljesen kihülni, felvágjuk kissé vastagabb szeletekre, szokott módon panírozzuk és ropogósra kisütjük. A polentához a vizet a tejjel egy lábosba öntjük, felforraljuk és
a kukoricadarát fokozatosan beleszórva elkeverjük benne. Alacsony
lángon kb. 10 percig kevergetve!! fözzük, majd félretesszük. A vajat, a sajtokat és a mogyorót is hozzákeverjük, sóvval, borssal és szerecsendióval
ízesítjük.
u.i.: Èn a polentához az itt kapható "Hüttenkäse" nevü túrót vettem, aki akarja, beszerezheti Aldiban, vagy Lidlben.
u.i.: Èn a polentához az itt kapható "Hüttenkäse" nevü túrót vettem, aki akarja, beszerezheti Aldiban, vagy Lidlben.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen