Zutaten:
Schokolade (70%)
Vollmilchschokolade mit Nüssen
eine große handvoll geröstete gehackte Nüsse (oder Mandeln)
1 El Amarettolikör
1/2 Tl Lebkuchengewürz
Zubereitung:
Die Schokolade in grobe Stücke brechen und über einem Wasserbad ganz langsam schmelzen lassen. (Ich weiss, das man Schokie auch in der Mikrowelle schmelzen kann, bin jedoch kein Freund dieser Methode, und so hat man auch gleich eine Aromatherapie gratis! ;-) )
Wenn wir eine duftende Schokoladelava haben, dann runternehmen und mit den restlichen Zutaten verfeinern. Hmmm, wie das duftet.... geröstete Nüsse, Amaretto und Lebkuchen!!!! Yummmmy!!!
Vorsichtig in die Formen gießen und bei offenem Fenster erkalten lassen. Weil die Formen so dünn sind, ging das bei dieser Kälte ganz schnell! Brrrr...! :-)
Saját készítésü karácsonyi csokoládé
Ezzel a nagyon egyszerü recepttel nyitom meg az idei karácsonyi receptbazárt a blogomon. Amint láthatjátok, a blog is téli ruhába öltözködött és így várja a karácsonyt! Nekem nagyon tetszik, és nektek??
Ez a recept tulajdonképpen nem is recept, mert csak annyit kell tennünk, hogy csokit olvasztunk, belekeverünk mindenféle földi jót és hagyjuk megint megszilárdulni. Az egyetlen, ami még szükséges hozzá, EZ a csodálatos forma Tchibotól. (Ès nem, ez itt nem reklám, nekem saját zsebböl kellett megvennem, nekem még nem küldözgetnek cégek ilyen dolgokat. Sajna...) Amint megláttam, azonnal beleszerettem, és megkellett vennem!! Pedig egyébként nem vagyok egy nagy pénzpazarlós típus... Nem tudom, hogy otthon is hozzá tudtok-e jutni, de csak ajánlom, mert nagyon szép ám!!
Hozzávalók:
csoki (70%)
tejcsoki mogyoródarabkákkal
egy jó nagy maréknyi piritott dió (vagy mogyoró)
1 ek Rum (vagy Amarettolikör)
1/2 tk mézeskalácsfüszer
Elkészítés:
A csokikat összetördeljük, majd vígöz felett lassan megolvasztjuk. Tudom, tudom, hogy csokit mikróban is lehet olvasztani, de én ezt a módot jobban szeretem, és így legalább ingyenes aromaterápiában is részünk van! ;-) A megolvadt csokilávához hozzáadjuk a rumot, diót és a füszert is. Òvatosan beleöntjük a formába és nyitott ablaknál az ablakpárkányon hagyjuk megdermedni. Ebben a hidegben gyorsan megy, mert a csokilapok nem vastagak. Abbahagyhatatlanul finom!! :-)
WooooooooaaaaaaooooooWWwwww! Ich bin in deine Weihnachtsschokolade total verliebt! Superlecker schaut das aus! Und weißt du was noch?? Dein neues Design ist echt himmlisch, winterlich schön !!!! Das läd echt zum gemütlichen Verweilen ein! Großes Kompliment! Rot Und Grün gefiel mir zwar auch, war aber etwas unruhiger und mir fiel es manchmal schwer, die weiße Schrift auf dem Rot gut zu lesen (meine Augen sind mit Mitte 20 auch nicht das, was sie mal waren ;))
AntwortenLöschenDieses Design ist der Knaller! UND es unterstreicht deine ganz, ganz wundervollen Fotos! Ich liebe deinen Blog sehr, sehr :)
Liebe Grüße, Ann-Katrin
Liebe Ann-Katrin!
LöschenIch danke Dir für Deinen netten Kommentar, ich war total gerührt. Schön, dass Dir die neue Seite gefällt. :-) Ich wollte schon seit langem die knalligen Farben(Farben der ungarischen Flagge)ändern, aber i.wie habe ich nichts gefunden, das mir gefallen hat. Bis jetzt!! :-)
Szép karácsonyi hangulat van nálad :)
AntwortenLöschenKöszi szépen kedves Aledám! :-)
LöschenNagyon ötletes, jók ezek a hópihék is:) Pont most kaptam a tesómtól (ő Münchenben él!)egy ilyen formát,lehet, hogy csoki készül majd inkább benne?
AntwortenLöschenKöszi, kedves Márti! Nekem is tetszenek a hópihék. A régi élénk színeket már nem bírtam nézni, valami újra vágytam. :-)
LöschenDe jó, hogy te is ilyen formát kaptál!! Nagyon szuperek, mindegy, hogy csoki vagy keksz készül benne... ;-)
Tényleg ellenállhatatlanok!!!
AntwortenLöschenKöszönöm szépen kedves Zsuzska! :-)
AntwortenLöschen