Weitere köstliche Rezepte findet Ihr beim UWE! :-) |
40 g Mehl
5 Eier, getrennt
100 g Zucker
Prise Salz
80 g Mohn
Füllung:
ca. 2-3 El Eierlikör
100 g Mascarpone
50 g Puderzucker
handvoll Amaretti, zerbröselt
Zubereitung:
Ofen vorheizen auf 200 C°. Die Eier trennen. Eigelb mit Zucker schaumig schlagen. Mohn mit Mehl und Backpulver vermengen und mit der Eiermasse vermischen. Eiweiße mit einer Prise Salz steif schlagen und vorsichtig unterheben. Auf ein mit Backpapier ausgelegtes Blech streichen und in ca. 20-25 Minuten fertigbacken (Stichprobe!). Danach auf ein mit Puderzucker bestreutes trockenes Geschirrtuch stürzen, Backpapier abziehen, einrollen und auskühlen lassen. Das abgekühlte Biskuit aufrollen, mit der Eierlikör-füllung bestreichen und erneut aufrollen. Am besten eine Nacht im Kühlschrank aufbewahren und erst am nächsten Tag aufschneiden.
Mákos piskótatekercs tojáslikörös-mascarponés töltelékkel
Tudom ugyan, hogy a legtöbben (ahogy én is) egyenlöre elég sütit ettek/láttak az utóbbi hetekben, mégis megkell nektek mutatnom ezt a finomságot. Ezt a receptet még évekkel ezelött írtam le valahonnan, de még soha nem próbáltam ki, pedig imádom a mákot. Mivel az egyik német blogjátékon fekete színü recepteket kerestek, gondoltam, most vagy soha! :-) A töltelék a saját készítésü tojáslikörrel és a krémes mascarponéval hihetetlenül finom, tökéletes karácsonyi süti (volt)!!!! :-)
Hozzávalók:
40 g liszt
5tojás, szétválasztva
100 g cukor
csipet só
a töltelékhez:
2-3 ek saját készítésü tojáslikör
100 g mascarpone
50 g porcukor
maréknyi Amaretti kekszek, durvára törve
Elkészítés:
A sütöt elömelegítjük. A tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgájákat a cukorral habosra verjük, amíg szinte egészen fehér lesz. A mákot a liszttel és a sütöporral összekeverjük és a tojásos masszához adjuk. A tojásfehérjét a csipet sóval kemény habbá verjük és óvatosan beleforgatjuk, hogy ne törjön össze. Egy sütöpapíros tepsire simítjuk és kb. 20-25 perc alatt készre sütjük. Még melegen egy porcukorral megszórt száraz (és persze tiszta) konyharuhára csúsztatjuk, de a sütöpapír nélkül. Feltekerjük és hagyjuk kihülni. A kihült piskótatekercset megkenjük a töltelékkel és ismét feltekerjük. A legjobb, ha egy estére betesszük a hütöbe, úgy könnyebben lehet másnap felszeletelni.
Fenomenális, Szilveszterre megsütöm, köszönöm a jó receptet! :)
AntwortenLöschenKíváncsian várom a véleményedet! :-)
LöschenEz teljesen így van, sütire most gondolni sem akarok, de a mák az más:) Mákos gubát ettem még reggelire is, míg volt:) Szoktam ilyen piskótaroládot sütni, de ez a töltelék nagyon különleges.
AntwortenLöschenÈn is mákfüggö vagyok, betegre tudom enni magam pl. a mákos tésztából! Ez a tekercs nagyon fog Neked ízleni, az tuti! :-)
LöschenDa kommen nur 40 g Mehl rein? Und das hält zusammen? Wahnsinn. Sieht toll aus.
AntwortenLöschenDAnke schön, liebe Wilde Henne! :-)
AntwortenLöschenJa, das stimmt, 40 g Mehl kommt nur rein. Super lecker, kann ich Dir wärmstens empfehlen! Die Rolle ist ziemlich klebrig, deshalb sollte man auf jeden Fall mit Puderzucker (oder für Mohn-Fans, wie ich nur mit Mohn) ordentlich bestäuben. So kann man damit leichter arbeiten.
Liebe Grüße,Krisz! :-)