Und wenn ihr noch mehr Süßes haben wollt, dann schaut mal einfach bei Katrin vorbei!
Innitiative Sonntagssüß! :-) |
Zutaten für eine große Gugelhupfform:
4 Eigelb
250 g Zucker
1 dl Milch
1 dl Öl
250 g Mehl
1/2 Backpulver
4 Eiweiß
Prise Salz
außerdem alles nach Geschmack:
in Rum eingeweichte Rosinen, oder Cranberries
Wallnüsse oder Mandeln
gehackte Schokolade
Zubereitung:
Eigelbe mit dem Zucker schaumig rühren. Milch und Öl hineingießen. Danach Mehl mit Backpulver vermischen und ebenfalls unterrühren. Eiweiße mit einer Prise Salz steif schlagen (über dem Kopf Test! ;-D ) und vorsichtig unterrühren. Den Teig in eine gefettette, bemehlte Gugelhupfform gießen und im vorgeheizten Ofen bei 180 C° fertig backen.
ACHTUNG: Ich habe 1/4 von allem genommen für zwei kleine Förmchen, da wir nur zu zweit sind!! :-) Die Zutaten oben sind für eine große Form gedacht!
PS: Man kann den Kuchen je nach Lust und Geschmack variiren. Zum Beispiel 1/3 des Teiges mit Kakao vermischen und Marmor-Gugelhupf backen. Oder in Slibowitz eingeweichte Backpflaumen dazugeben, mit gehackter Nussschokolade verfeinern! Und wem es noch nicht reicht, kann ihn wie ich mit ein bisschen lauwarmer Kirschmarmelade übergießen! ;-D
Das Rezept verdanke ich meiner netten Cousine Monika, die es wiederum bei Nosalty gefunden hat!
Vasárnapi édesség, azaz mini-kuglóf!
Néha a legegyszerübb dolgok a legnagyszerübbek, mint pl. ez a recept. Ha kisült, fogjátok a legkedvesebb heti nöi újságotok aktuális számát egy csésze hideg tejjel, felejtsétek el rövid idöre minden gondot, ami az utóbbi idöben titeket idegesít és élvezzétek az elsö gyönyörü márciusi hétvégét! Az élet olyan szép és olyan rövid, ne felejtsetek el néha-néha megpihenni és lazítani! :-)
Hozzávalók egy nagy formához:
4 tojássárgája
250 g cukor
1 dl tej
1 dl olaj
250 g liszt
1/2 csomag sütöpor
4 tojásfehérje
csipet só
ezenkívül minden amit csak szerettek:
rumban áztatott aszalt mazsola vagy áfonya
dió vagy mandula
apróra vágott csoki
Elkészítés:
A tojássárgákat a cukorral habosra verjük. A tejet és az olajat is hozzáöntjük. A lisztet elkeverjük a sütöporral és ez is mehet a többi alapanyaghoz. A fehérjéket egy csipet sóval habosra verjük ( fej feletti próba! ;-D ) és óvatosan beleforgatjuk. A tésztát kivajazott, lisztezett formába öntjük és elömelegített sütöben 180 fokon készre sütjük.
FIGYELEM: Mivel mi csak ketten vagyunk, ezért én mindennek a negyedét vettem. A fenti hozzávalók egy nagy kuglóf formához valók!
u..i.: Az alapreceptet kedv és étvágy szerint lehet változtatni. Aki akarja, az a tészta 1/3-át kakaóporral összekeveri és így szép márványozott kuglófot kap. Vagy megbolondítja egy kis apróra vágott mogyorós csokival, vagy szilvapálinkába áztatott aszalt szilvával! Ès akinek mindez még mindig nem lenne elég, az leönti langyos, olvasztott cseresznyelekvárral, mint ahogy mi tettük! :-D
A receptet kedves uncsitesómtól, Mónikától kaptam, aki pedig Nosalty oldalán találta! :-) Ezer köszönet érte!
Egy ilyen gyönyörűség mellett élvezet a lazítás és olvasgatás:) Csodás látvány a cseresznyelekvárral leöntve:)
AntwortenLöschenKöszönöm szépen kedves Trollanyu! :-)
AntwortenLöschen