150 g Mehl
50 g Vollkornmehl
50 g Haferflockenmehl
3 Eier
3 El Bärlauch-Pesto
1/2 Tl Salz
frisch gem. Pfeffer
100 g geschälte, grob gehackte Mandeln (oder Kürbiskerne)
Zubereitung:
Aus den Zutaten einen geschmeidigen Teig kneten, eine Rolle formen und in Folie eingewickelt, für eine halbe Stunde kaltstellen. Dann den Ofen auf 180 C° vorheizen. Die Teigrolle auf Backpapier ca. 25 Minuten lang backen. Kurz abkühlen lassen, in schräge 1,5 cm dicke Scheiben schneiden und bei 150 C° weitere 30 Minuten lang backen, abkühlen lassen. Bei der nächsten Einladung dann, hübsch verpackt mit Rezept verschenken! :-)
Medvehagymás Cantuccini
Szerintem nem sok ember akad még otthon kis hazánkban sem, aki a cantuccinit nem ismeri, vagy hallott róla. Ezek a kis édes, kemény kekszeket pont arra találták ki, hogy egy pénteki estén egy pohár (??) Vin Santo-val (vagy Baileys-el) a kedvenc nöi filmünk mellett elfelejtsük a hét bosszúságait! ;-D Még akkor is, ha szívesen írnám, de ez az ötletes recept nem az én fejemböl pattant ki, hanem Karen-töl származik. Ezer köszönet érte! :-)
Hozzávalók:
150 g liszt
50 g teljes kiörlésü liszt
50 g darált zabpehely
3 tojás
1 kk só
frissen örölt feketebors
3 ek medvehagymás pesztó
100 g lehéjazott, durvára aprított mandula (vagy tökmag)
Elkészítés:
A fenti alapanyagokból egy sima tésztát gyúrunk, egy rudat formázunk belöle, majd fóliába becsomagolva fél órára hütbe tesszük. Ezután a sütöt150 C fokosra elömelegítjük és sütöpapíron kb. 25 percig sütjük. Utána hagyjuk kissé kihülni, majd ferdén másfél centisre felszeleteljük. A sütöt levesszük 100 fokra, és további 30 percig sütjük. Ha teljesen kihült, akkor szépen becsomagolva a legközelebbi meghívás esetén recepttel együtt elajándékozzuk! :-)
was für eine tolle idee! (mal wieder!)
AntwortenLöschenschön!
Danke schön liebe Christina!! Schönes Wochenende! Krisz! :-)
AntwortenLöschendie Vollkornvariante gefällt mit ausgesprochen gut.. das muss ich mir glatt merken :-) danke für den Link !! sonnige Grüße Karin
AntwortenLöschenEs freut mich, dass es Dir gefällt!! :-) Gern geschehen und vielen Dank für das tolle Rezept!!
AntwortenLöschenGanz liebe Grüße, Krisz! :-)
Ez nagyon tetszik ki fogom próbálni! Köszi Krisztina!
AntwortenLöschenAndrea