MULTINATIONALE GERICHTE: IN UNGARN DAHEIM, IN DER WELT ZUHAUSE!

Mittwoch, 14. März 2012

Extra-knuspriger, hauchdünner Champignon-Flammkuchen: ohne Hefe!

Ich liebe Flammkuchen in jeglicher Form, wie in meinem Rezepten schon mehrfach beschrieben.  Am besten mit einem hauchdünnem Boden, und mit frischesten Zutaten belegt! Da es aber bei Alex` Speed Cooking schnell gehen muss, war ein Hefeteig nicht gerade die beste Variante. Aus diesem Grund habe ich ein neues Rezept ausprobiert und das Ergebnis ist einfach nur perfekt! Superschnell, superfrisch und suuuuuuperlecker!!!! Und diejenigen, die noch weniger Zeit haben, können den schon mal belegten Teig einfach einfrieren, und bei Bedarf einfach aus dem Tiefkühlfach direkt in den vorgeheiztem Ofen schieben! :-)





Blog-Event LXXV - Speed-Cooking (Einsendeschluss 15. März 2012)


Zutaten:
für den Teig:
250 g Mehl
2 El Öl
125 ml Wasser
Prise Salz
für den Belag:
2 El Schmand
gehäutete Tomaten aus der Dose
3-4 El Ketchup
Pfeffer, Salz
getrocknete Oregano, Basilikum
1 große Zwiebel, in halbe Ringe geschnitten
Schwarzkümmelsamen
frische Champignons (oder andere Pilze)
1 grüne Chili, in Ringe geschnitten
mehrere Streifen Frühstücksspeck
Käse, gerieben

Zubereitung:
Den Ofen so heiß es geht vorheizen (220-240 C°)! Aus den Zutaten einen geschmeidigen Teig kneten und sehr dünn ausrollen. Mit Schmand bestreichen. Die Dosentomaten auf dem Teig mit der Hand einfach zerquetschen und zusammen mit dem Ketchup gleichmäßig verteilen. Mit einer kräftiger Prise Salz, frischem Pfeffer und den Kräutern würzen. Bitte nicht sparsam sein!!!! Mit Schwarzkümmel bestreuen und mit den Zwiebelringen, den Champignonsscheiben, den Speckstückchen schön gemischt belegen. Zuletzt mit Käse abrunden, in den heißen Ofen schieben und ca. 15 Minuten backen. Mit einem gutem Glas Vino Tinto genießen! ;-D


Nagyon ropogós, tuti vékony gombás Flammkuchen:
élesztö nélkül


A Flammkuchen iránti szerelmemet már leírtam a korábbi receptemben! A lényeg, hogy a tészta tényleg nagyon vékony és nagyon ropogós legyen! Az egyik német Blog gyors recepteket keresett esti vacsorákhoz, ezért az élsztös változattol is valami gyorsabbra volt szükségem. Na így esett a választásom erre a receptre. Garantálom mindenkinek, hogy amíg a sütö felmelegszik, simán össze lehet gyúrni a tésztát. A végeredmény egy mindenféle földi jóval megpakolt ellenállhatatlanul ropogós vacsora lesz! Azoknak pedig, akiknek még kevesebb idejük van, ajánlom, hogy a már készen "megterített" tésztát fagyasszák le, és így szükség esetén, a munkából hazaesve csak be kell "dobni" a forró sütöbe! (Fagyosan, nem kell elötte felengedni!!) :-)


Hozzávalók:
a tésztához:
250 g liszt
2 ek olaj
125 ml víz
csipet só
a feltéthez:
2 ek Creme Fraiche (vagy tejfel)
4-5 lehéjazott paradicsom a dobozból
3-4 ek ketchup
só, frissen örölt bors
szárított oregánó, bazsalikom
1 nagyobb hagyma, félbe és karikákra vágva
fekete hagymamag
friss gombák
1 zöld chili, felkarikázva
vékony szalonnaszeletek
reszelt sajt

Elkészítés:
A sütöt elömelegítjük olyan forróra, ahogy csak lehetséges (220-240 C°). Az alapanyagokból egy ruganyos  tésztát gyúrunk és vékonyra kinyújtjuk. A tejfellel lekenjük, majd a paradicsomokat kézzel a tésztára szétnyomjuk és egyenletesen elosztjuk. Sóval, borssal, és a füszerekkel ízesítjük. Ne spóroljunk, legyünk bátrak!!! A fekete hagymamagot, a vékonyra felszeletelt gombákat, a zöld chilit és a szalonnákat is elrendezzük rajta. végül a sajttal megszórva kb. 15 perc alatt ropogósra sütjük. Egy finom pohár vörös borral és a kedvesünkkel együtt fogyasztjuk! ;-D

2 Kommentare:

  1. Hú, ez nagyon jól hangzik, imádom a Flammkuchent! Recept mentve. :-)

    AntwortenLöschen
  2. Köszi, kedves Flögi, remélem ízleni fog! :-)

    AntwortenLöschen