Als erstes mit den pürierten, getrockneten Tomaten bestreichen; Elsöként a szárított paradicsompürével megkenni |
Dann folgen die sauberen Spinatblätter; erre jönnek a tiszta spenótlevelek |
Worauf die gerösteten Kichererbsen folgen; amire a füstölt csicseriborsók következnek |
Als letztes den zerbröselten Feta darüber streuen; majd végsöként a feta sajtot rámorzsolni |
Zutaten:
für die geräucherte Kichererbsen:
1 Dose Kichererbsen (Abtropfgewicht 400 g.)
1 rote Zwiebel, feingeschnitten
1 El Honig
1 1/2 Tl Apfelessig (oder Weisswein)
1 El Öl (von getrockneten Tomaten)
1 Tl geräuchertes Paprikapulver
1 Tl ungarisches Paprikapulver
1/2 Tl Rauchsalz
außerdem:
1 knuspriges Baguette
getrocknete Tomaten, feinpüriert
1 handvoll frische, junge Spinatblätter
Feta
Zubereitung:
Ofen auf 200-220 °C vorheizen. Aus den Zutaten eine Marinade mischen. Die abgespülten, abgetropften Kichererbsen in eine ofenfeste Form geben, mit der Marinade vermengen, und ca. 20 Minuten lang im Ofen backen. Währenddessen ein paarmal umrühren. Die Erbsen sollten die Marinade komplett aufsaugen! Danach rausnehmen, vollständig abkühlen lassen, und in einer Dose für mind. eine Nacht luftdicht verschließen. Am nächsten Tag, einfach aus den Zutaten ein Baguette zusammenbauen. Am besten mit einem Tomatensalat genießen! :-)
PS: Die gerösteten Kichererbsen halten tagelang im Kühlschrank.
Ropogós baugette füstölt csicseriborsóval, spenóttal és feta sajttal
Ezt a receptet ezen a német blogon találtam, amit csak ajánlani tudok, német tudással és anélkül is. A képek önmagukért beszélnek, a receptek egyszerüek és mégis hihetetlenül finomak (mint ahogy ez a mostani is), és a két fiú, Jim és George nagyon viccesen írnak. Szóval nézzetek be, ha idötökböl telik!! :-) A füstölt csicseriborsók hütöben napokig elállnak, nem kell egyszerre felhasználni öket. Èn az eredeti recepten csak annyit változtattam, hogy mángold helyett spenótot vettem és az egészet még feta sajttal megkoronáztam!
Hozzávalók:
a füstölt csicseriborsóhoz:
a doboz csicseriborsó (400 g lecsepegtetve)
1 vöröshagyma, finomra vágva
1 tk méz
1 ek olaj
1 tk paprika
1 tk füstölt paprikapor
1/2 tk füstölt só
1 1/2 tk almaecet (vagy fehérborecet)
ezenkívül:
1 ropogós baguette
szárított paradicsom, finomra pürésítve
maréknyi friss bébispenótlevél
feta sajt
Elkészítés:
A sütöt 200-220 fokra elömelegítjük. A fenti alapanyagokból egy pácot készítünk, amivel az átöblített, lecsepegtetett borsókat alaposan összekeverjük. Egy höálló tálba öntjük és kb. 20 percig sütjük, ezalatt párszor átkaravrjuk. Ha a borsók az összes pácot magukba szívták, akkor vannak készen. Hagyjuk teljesen kihülni öket, majd egy jól záródó dobozban egy estére betesszük a hütöbe. Másnap a fent látható képek alapján elkészítjük a szendvicsünket és egy friss paradicsomsalátával fogyasztjuk! Jó étvágyat kívánok hozzá! :-)
Woooooowiii! Das sieht richtig lecker aus! Allein diese Farben! Und geräucherte Kichererbsen hören sich sehr spannend an! Das werde ich mir merken! Deine Seite ist so herrlich weiß, das gefällt mir TOTAl gut! So kommen deine wundervollen Fotos ganz toll zur Geltung! Ich liebe deinen Blog! Liebe Grüße, Ann-Katrin :)
AntwortenLöschenLiebe Ann-Katrin!!!
LöschenVielen-vielen Dank für Deinen netten Worte!! So was ist immer Balsam für meine "Bloggerseele". Hinzu kommt noch, dass ich Deinen Blog ebenfalls sehr mag und für sehr anspruchsvoll halte! Deshalb gelten Deine Worte doppelt in meinem Ohren!!!! :-)
Die Erbsen sind in der Tat sehr lecker, ich kann Dir nur raten, sie auszuprobieren.
Liebe Grüße und noch einen wunderschönen Tag! Krisz
Ez valami csúcs:) Nagyon szeretjük a csicseriborsót, salátákba is szoktam tenni, de ez a szendvics nagyon nagy ötlet:)
AntwortenLöschenKöszi szépen kedves Trollanyu! Mi is salátaként vagy levesként ettük eddig, de ez a szendvics nagyon bejött!! :-)
Löschen