Und jetzt zum Eis! Dies ist unser absolutes Lieblingseis im Moment!! Falls Ihr keine Karamell- und Nutella-Fans seid, dann kann ich Euch dieses Leckerchen nur empfehlen. Die leichte Schärfe vom Ingwer passt absolut perfekt zur fruchtigen Süße der Orangen! Und die knusprigen Sesamstückchen machen jede Kostprobe zum unwiderstehlichen Genuss!!
Zutaten:
für das Eis:
2 Bio Orangen
daumengroßes Stück Ingwer
1-1 dl Sahne
80 g Zucker
3 Eigelb
Sesam-Krokant:
6 El Sesamsamen
6 El Zucker
1 El Butter
Zubereitung:
Die Ingwer schälen und fein reiben. Die Orangen abwaschen und die Schalen ebenfalls fein abreiben. Beide feingeriebenen Zutaten, mit Sahne in einem Topf kurz aufkochen und danach auf warm abkühlen lassen. In dieser Zeit, die Eigelbe mit dem Zucker schaumig rühren. Die (nur!) warme Sahne dazugießen und das Ganze für eine Nacht kühlstellen. Am nächsten Tag durch ein Sieb gießen und den frischgepressten Orangensaft dazugeben. Die zweite Hälfte der Sahne steifschlagen und unterheben. Entweder für ein paar Stunden in den Tiefkühl stellen, oder von der Eismaschine zubereiten lassen. Für den Krokant, die Sesamsamen in einer Pfanne ohne Öl anrösten (verbrennt schnell, aufpassen!!). Auf einen Teller geben. Zucker in der Pfanne leicht karamellisieren, Sesam und Butter hineingeben, und schnell miteinander verrühren. Auf Backpapier austreichen und abkühlen lassen. Das Eis mit Sesamkrokant und mit Ingwersirup servieren (falls vorhanden). :-)
SEGÍTSETEK!!!! és gyömbéres narancsfagylalt ropogós szezám tallérral
KÉRLEK SEGÍTSETEK!!!! A receptem tegnap óta látható és lehet rá szavazni. De ahhoz, hogy a döntöbe jussak és esetleg a toszkán utazást megnyerjem, szükségem lenne még kb. 300 szavazatra!! Szóval lenne mit felhozni... Èppen ezért aki nem nyaral, gépközelben van és teheti, segítsen nekem!! Miért? Például, hogy meglegyen a napi jócselekedete! ;-) Nem kell mást tennetek, mint ITT a legalsó receptre (a napraforgóvirággal) rákattintani az "Abstimmen", az ott lévö kódot beadni és már kész is van! Elöre is köszönöm szépen mindenkinek!!
Most pedig a fagyihoz! Ez a mi legújabb kedvencünk és aki nem szereti a túl édes fagyikat, azoknak nagyon ajánlom. A gyömbér enyhe csípössége passzol tökéletesten a narancs frisseségéhez. A ropogós szezámdarabkáknak pedig egyszerüen lehetetlenség ellenállni!! :-)
Hozzávalók:
a fagyihoz:
2 bio narancs
hüvelykujjnyi gyömbér
1-1 dl tejszín
80 g cukor
3 tojássárgája
a szezámtallérhoz:
6 ek szezám
6 ek cukor
1 ek vaj
Elkészítés:
A gyömbért vékonyan meghámozzuk. A narancsokat megmossuk és a héját finoman lereszeljük. Az 1 dl tejszint a reszelt alapanyagokkal felforraljuk, majd hagyjuk melegre lehülni. Ezalatt a cukrot a tojássárgákkal habosra verjük és a meleg tejszínt hozzáöntjük. Egy estére betesszük a hütöbe. Másnap egy szitán átszürjük és másik 1 dl tejszínt kemény habbá verjük és beleforgatjuk. Vagy több órára betesszük a fagyóba, vagy pedig fagyigéppel elkészítjük. A szezámmagokat egy serpenyöben szárazon megpirítjuk (gyorsan megég, vigyázzatok!). Egy tányérra kisimítjuk. A serpenyöben a cukrot világos karamellé olvasztjuk, a vajat és a szezámot is belekeverjük. Sütöpapírra vagy ezüstfóliára simítjuk és hagyjuk kihülni. A kész fagyit a széttördelt szezámmal és (ha van) gyömbérsziruppal tálaljuk.
Hab für dich gestimmt...viel Glück!
AntwortenLöschenLiebe Grüße
Jessi
Super, danke Dir liebe Jessi!! Jede Stimme zählt! ;-)
AntwortenLöschenLiebe Grüße, Krisz
Én is szavaztam rád... Viel Glück! ;)
AntwortenLöschenÜdv: Gabi (Macskanyelv, a Sünis kanál blogról)
Nagyon szépen köszönöm Neked!! :-)
Löschen