Zutaten für 4 Personen:
1 Zwiebel
1 El Ghee oder Butter
1 mittelgroße Steckrübe
etwas Wasser
2 El Mehl
etwas Milch
Salz, Pfeffer
Muskat
1 Tl getrockneten Estragon
2 El Schmand
pro Person 1 Würstchen
Zubereitung:
Die fein geschnittene Zwiebel in Ghee andünsten, die Steckrübenwürfel dazugeben und mit soviel Wasser aufgießen, dass das Gemüse bedeckt ist. Weichkochen. Mehl mit Milch verrühren und hineingießen. Unter rühren einmal aufkochen. Falls es zu dick ist, mit etwas Milch verdünnen. Mit den Gewürzen abschmecken. Würstchen in einer Pfanne mit wenig Öl knusprig braten und zusammen servieren. Guten Appetit! :-)
Tárkonyos fehérrépafözelék sült virslivel
Többféle neve is van, többek között fehérrépa, kerek répa vagy tarlórépa. Ha egyszer rákattanok egy számomra új hozzávalóra, akkor nincs megállás, minnél több receptet ki kell póbálnom. Trollanyunál láttam egy fözeléket. Egy kis változtatással ugyan, de én is elkészítettem, és finom volt. Az alapból kissé édeskés fehérrépa jól passzolt a tárkony ánizsos ízéhez, és a sült virsli nagyon jól kiegészítette az egészet! :-)
Hozzávalók 4 személyre:
1 hagyma
1 ek ghee vagy vaj
1 közepes fehér répa
kevés víz
2 ek liszt
2 ek tej
kevés tej
só, bors
szerecsendió
1 tk szárított tárkony
2 ek tejfel
fejenként 1 virsli
Elkészítés:
A finomra vágott hagymát megpároljuk a vajon, hozzáadjuk a felkockázott répát és annyi vízben puhára fözzük, hogy befedje. A liszttet a tejjel elkeverjük, hozzáöntjük, egyszer felforraljuk. Ha túl sürü, akkor még egy kevés tejjel felhíhitjuk. A füszerekkel ízesítjük. A tejfelt is belekeverjük. A virsliket kevés olajon szépen megsütjük és együtt tálaljuk! Jó étvágyat kívánok hozzá!! :-)
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen