Zutaten:
125 g Haselnüsse oder Mandeln
2,5 dl Sonnenblumenkerne
0,5 dl Kürbiskerne
1 dl Leinsamen
1 dl Sesamkerne
2 dl Haferflocken
1 El Honig
1 Tl Salz
2,5-3 dl Wasser
Zubereitung:
Wallnüsse, Sonnenblumenkerne und Kürbiskerne fein mahlen. Mit den anderen Zutaten zusammen mischen und 15 Minuten ruhen lassen, damit die Leinsamen die Flüssigkeit schön aufsaugen können. Ofen auf 180 C° vorheizen. Die Masse auf Backpapier streichen (mit einem nassem Löffel gehts einfacher), die Oberfläche mit einem Messer einritzen und ca. 40 Minuten lang backen, bis es schön braun und knusprig wird. Abkühlen lassen und entlang der Schnitte zerbrechen. Pure Gesundheit, toller Geschmack!!! :-)
Vékony ropogós kenyérke Norvégiából
Hosszú válogatás után választottam ezt a receptet 4gyerek játékához. Èn abban a szerencsés-szerencsétlen helyzetbe kerültem, hogy az eredetileg nekem kisorsolt Blog tulajdonosa nem rendelkezik receptekkel, és így Ibcsi ajánlatára szabadon választhattam a sok blog közül. Nem volt könnyü, hosszú idömbe telt, amíg átböngésztem öket. Végül emellett az egészséges nassolnivaló mellett döntöttem, amit nemcsak a finnek ismernek, hanem itt a németek is. Nálunk rendszeresen sül, mert nagyon egyszerü, nagyon finom és nagyon jót tesz kicsinek-nagynak!! Mi a férjemmel a legszívesebben körtéböl készült cukorszirupot kenünk rá leheletvékonyan! Mennyei!!!!!
A recept Trollanyunál itt olvasható! Mégegyszer ezer és egy köszönet érte!! :-)
Örülök, hogy elkészítetted és ízlett:) Körtéből készült szirupot még nem kóstoltam, de isteni lehet. Csak egy megjegyzés, mi Norvégiában lakunk:)
AntwortenLöschen