Zutaten:
75 g Puderzucker
3 dl Wasser
12 Geranienblätter
Saft von einer 1/2 Zitrone
1 Eiweiß
Prise Salz
Zubereitung:
Puderzucker und Wasser in einem Topf unter rühren aufkochen, bis der Zucker aufgelöst ist. Den Topf zur Seite stellen, die Blätter hineingeben und zugedeckt 20 Minuten ziehen lassen. Danach noch einmal aufkochen und erneut 20 Minuten ziehen lassen. Abkühlen lassen, Zitronensaft dazugeben und einfrieren. Nach 45 Minuten das Eiweiß mit einer kleinen Prise Salz steif schlagen und unter die Flüssigkeit rühren. Ins Tiefkühlfach stellen und einfrieren. Ein Blatt mit geschmolzener Schokolade überziehen und auch einfrieren. Das Sorbet mit dem Schokoblatt servieren und schmecken lassen! :-)
Citrommuskátlis sorbet, sörbet, szorbé azaz jégkása
Tudom, hogy odakint még mindig mínuszfokok uralkodnak, azonban a hideg desszertek iránti szerelmem nem lankad! Ìgy a múlt heti tökmagos fagyim után következzék megint a fagyóból valami! megint A nyár végén kaptam barátnömtöl, Anitától egy kicsi, gyengécske citromosmuskátlit. Azóta a nappalinkban vészeli át a telet és láthatólag jól érzi magát nálunk, mert szépen növekszik. :-D Èn persze rögtön átkutattam a netet, hogy milyen finomságokat lehetne belöle készíteni. Most már egy elég szép listám van finomabbnál finomabb receptekkel. Legelsönek ezt az egyszerü jégkását néztem ki, mert gyorsan megvan és alig kell valami hozzá. Az eredmény egy nem túl erös, kellemesen citromos, kicsit parfümös könnyü kis desszert lett, amit a nyáron biztos sokszor fogok elkészíteni!! :-)
Hozzávalók:
75 g porcukor
3 dl víz
12 muskátlilevél
fél citrom leve
1 tojásfehérje
csipet só
Elkészítés:
A porcukrot és a vizet egy lábasban felforraljuk és addig kavarjuk, amíg a cukor el nem olvadt. Félrehúzzuk és beletesszük a leveleket. Lefedve 20 percig állni hagyjuk. Utána megint felforraljuk az egészet és ismét 20 percig állni hagyjuk. Kiszedjük a leveleket, hozzáadjuk a citromlevet és 45 percre betesszük a fagyóba. Majd kivesszük és a kemény habbá vert tojásfehérjét hozzákeverjük. Megint betesszük a fagyóba és keményre fagyasztjuk. Egy-két levelet olvasztott csokival bevonunk, lefagyasztjuk és ezzel tálaljuk! :-)
Oh, das klingt toll! Wenn man an den Blättern reibt, dann duften die Finger, stimmt's? Und erinnert mich an meine heutigen Sommersehnsüchte. Viele Grüße :)
AntwortenLöschenStimmt, Schokozwerg, die Blätter duften ganz toll, wenn man sie zwischen den Finger reibt. Man kann die Blätter auch in Zucker einlegen, so hat man immer Geranienzucker für Desserts sofort einsatzbereit! :-)
AntwortenLöschenLiebe Grüße: Krisz! :-)
Kedves Krisz, milyen kis finom kinézetű édesség!:) A finomat most nem is a szó szoros értelmében értem, hanem, ahogy finom, elegáns valami. Nekem legalább is ez volt az első gondolatom:)
AntwortenLöschenAffelől pedig nincs kétségem, hogy finom is!:)
Kedves Rozám!
AntwortenLöschenTe annyira kedves vagy hozzám!! Tudod, az ilyen hozzászólások miatt érdemes blogot írni! :-)