Zutaten für 1 Person:
60 g Penne
Wasser+Salz zum kochen
für das Dressing:
2 El weiße Balsamico
2 El Zitronensaft (frisch)
2 El Öl
1 Tl Honig
Salz, Pfeffer
außerdem:
1 kleiner Zwiebel, in Ringe geschnitten
2 Knoblauch, feine Scheiben geschnitten
2 getrocknete Tomaten
2 kleine frische Tomaten
½ Bund frischer Bärlauch
½ Dose große weiße Bohnen (65 g)
etwas Feta
Zubereitung:
Zubereitung:
Die Nudeln wie gewohnt kochen. Währenddessen die Zutaten für das Dressing in ein sauberes Glas geben, ordentlich schütteln. Die abgetropften gekochten Nudeln noch warm mit dem Dressing vermengen. Zwiebel und Knoblauch in wenig Öl kurz anbraten und zusammen mit den restlichen klein geschnittenen Zutaten durchmischen. Mit zerbröckeltem Feta servieren! :-)
Medvehagymás tésztasaláta nagy fehér babbal
Helló mindenkinek, aki erre téved! Nektek is olyan szép hétvégétek volt, mint nekem? Gyönyörü napsütéses idö volt, amit a barátnömmel arra használtunk, hogy a mi kis városunkban évenként megrendezésre kerülö májusi ünnepséget látogattuk meg. Szerencsére nem voltak olyan sokan, így kényelmesen lehetett a különféle árusokat és portékáikat csodálni, és közben krémes fagyit nyalogatni!! :-) Vasárnap az idei utolsó medvehagymaadagot szedtem le, és ezt a salátát készítettem. A medvehagymaszezon ugyan már vége felé jár, de azért ha elég gyorsak vagytok, ezt a salátát még nyugodtan elkészíthetitek. Szerintem tökéletes saláta egy hétvégi kirándulásra, vagy akár irodai ebédre is! :-)
Hozzávalók 1 személyre:
100 g tészta
víz+só fözéshez
az öntethez:
2 ek
2 ek friss citromlé
2 ek olaj
1 tk méz
só, bors
ezenkívül:
1 kisebb hagyma, felkarikázva
2 fokhagymagerezd, vékonyra szeletelve
2 db. szárított paradicsom
2 db. kisebb friss paradicsom
½ friss medvehagyma
½ doboz nagyszemü fehér bab (65 g)
kevés Feta sajt
Elkészítés:
A tésztát szokás szerint megfözzük. Amíg fö, az öntethez valókat egy üres (és persze tiszta) beföttes üvegbe adjuk és egy-két percig alaposan összerázzuk. A megfött és lecsepegtetett tésztával még azon melegében összeforgatjuk. A hagymakarikákat és a fokhagymát kevés olajon megfonnyasztjuk. A többi hozzávalót feldaraboljuk kedv szerint és mindent elkeverünk a tésztával. Sózzuk, borsozzuk és szétmorzsolt Feta sajttal tálaljuk. Jò ebédhez szól a nóta! :-)
Elkészítés:
A tésztát szokás szerint megfözzük. Amíg fö, az öntethez valókat egy üres (és persze tiszta) beföttes üvegbe adjuk és egy-két percig alaposan összerázzuk. A megfött és lecsepegtetett tésztával még azon melegében összeforgatjuk. A hagymakarikákat és a fokhagymát kevés olajon megfonnyasztjuk. A többi hozzávalót feldaraboljuk kedv szerint és mindent elkeverünk a tésztával. Sózzuk, borsozzuk és szétmorzsolt Feta sajttal tálaljuk. Jò ebédhez szól a nóta! :-)
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen