Weitere köstliche Rezepte mit Dulce de leche findet Ihr bei Anni! |
Zutaten:
1 Becher Joghurt
1 Dose Pfirsich
etwas Honig
2 dl Sahne, steifgeschlagen
1 halbe Dose dulce de leche
Amaretto-Likör
1 handvoll Amarettini
Zubereitung:
Die Pfirsichstücke aus der Dose nehmen, klein schneiden und zusammen mit Joghurt, Honig und Alkohol fein pürieren. Als letztes die steife Sahne unterheben. Die Masse von einer Eismaschine zubereiten lassen, oder nur einfrieren. Wenn das Ganze schon ziemlich fest ist, aber noch nicht allzu hart, die Dulce de leche schön verteilt in das Eis rühren. So hat man beim servieren ein schönes Muster. Zuletzt die fertigen Eiskugeln in den zerbröselten Amarettini rollen.
Karamellás barackos fagylalt Amaretto morzsában
Bolondos április...májusban!! Az egyik nap ösziesen hideg 12 fokkal, másnap pedig 22 fokos ragyogó napsütés! Ilyenkor még jobban kikell élveznünk ezeket a ritka szép elönyárias pillanatokat!! Ehhez pedig nincs is másra szükségünk, mint egy kényelmes hely a kertben és egy saját készítésü krémes fagylalt! Egyszerü recept, kevés hozzávalókkal, de akiknek esetleg még ez is túl sok munka lenne, ajánlom almás túrós karamellás krémemet.
Hozzávalók:
1 doboz joghurt
1nagy barackkonzerv
2 dl tejszín, habbá felverve
kevés méz
mandulalikör (vagy Rum)
fél doboz dulce de leche
maréknyi Amaretto kekszek
Elkészítés :
A barackokat felvágjuk kisebb darabokra, majd a mézzel, joghurttal és az alkohollal együtt finomra pürésítjük. (Aki akarja, az szitán is átszürheti.) Végül a kemény habbá vert tejszínt óvatosan beleforgatjuk. A munka javát a fagyigépre bízzuk, vagy ennek hiányában a fagyasztóban hagyjuk megfagyni. Ha a fagylalt már elég kemény, de még nem túl kökemény, akkor a dulce de leche-t szépen elosztva beleforgatjuk. Ennek köszönhetöen fog majd tálalásnál szépen mutatni ! A kész fagyigömböcöket tálalásnál durvára morzsolt Amaretto-kekszekbe hempergetjük. :-)
Hát ez nagyon finom lehet!!!
AntwortenLöschenMeghiszem azt, hogy finom volt!! :-)
AntwortenLöschenLecker, lecker! :) Das Aprilwetter hält sich hier in Norddeutschland noch immer recht wacker, ich ziehe deshalb in Betracht ihm mit dieser eiskalten Köstlichkeit den Kampf anzusagen. ;-)
AntwortenLöschenLiebe Grüße,
Anni
Freut mich, dass es Dir gefällt! Aprilwetter oder nicht, dieses Eis schmeckt immer! ;-)
AntwortenLöschenLiebe Grüße, Krisz