Zutaten:
5 dl Soya Schlagsahne (das sind 2 ½ Packungen)
2 g Agar-Agar
40 g Rohrzucker
für die Soße:
180 g Rohrzucker
1 Vanilleschote
2 dl Soya Schlagsahne (1 Pckg)
Prise Fleur de Sel
Zubereitung:
Die Soya Schlagsahne mit Rohrzucker, Agar-Agar und Vanillemark mit einem Schneebesen verrühren. In einem Topf bei
mittlerer Hitze unter rühren aufkochen, und dann weitere 5 Minuten köcheln.
Direkt danach in beliebige Förmchen gießen und kaltstellen. Für die Soße, 180 g
Rohrzucker mit der Vanilleschote in einem Topf karamellisieren lassen. Mit 2 dl
Soja Schlagsahne aufgießen, und solange köcheln, bis der Karamell vollständig
aufgelöst ist. Mit einer Prise Fleur de Sel perfektionieren. Vor dem servieren, die
mittlerweile fest gewordene Panna Cotta kurz in heißes Wasser tauchen und auf
einen Teller stürzen. Zusammen mit der Soße servieren und schmecken lassen! :-)
PS: In der Sommersaison mit reifen, duftend frischen Himbeeren servieren.
Vegán Panna Cotta sós karamellszósszal
Tulajdonképpen még soha nem voltam egy nagy Panna Cotta
rajongó… amíg ezt nem próbáltam! Ha a megadott gramm-mennyiséget szigorúan
betartjuk, akkor egy nagyon könnyü, krémes desszertet kapunk eredményként! A
karamellszósz a csipet sóval annyira tökéletesen illik hozzá, hogy anélkül ne
is kezdjünk az egészhez hozzá!
Hozzávalók:
5 dl szója tejszínhab
2 gr. Agar-Agar (vegetáris zselatin)
40 g cukor
a szószhoz:
180 g cukor
1
vaníliarúd
2 dl szója
tejszínhab
csipet só (ha
van, akkor Fleur de Sel)
Elkészítés :
A tejszínhabot az
Agar-Agarral, a cukorral és a kikapart vanílarúddal habverövel alaposan
elkeverjük. Egy lábasban felforraljuk, majd folyamatos keverés mellett még 5
percig fözzük. Azonnal tetszöleges formákba öntjük, és egy pár órára hütöbe
tesszük. A szószhoz a cukrot a megmaradt üres vaníliarúddal karamellizáljuk,
majd a szójatejszínnel felöntjük. Hagyjuk addig fözni, amíg a kemény
karamellréteg teljesen folyékony lesz. A végén még egy csipet sóval
tökéletesítjük. Tálalás elött a formákat gyorsan forró vízbe mártjuk, így
könnyebben kilehet öket borítani. A karamellszósszal leöntve
tálaljuk ! :-)
u.i. : Nyáron, ha szezonja van, akkor tálalhatjuk még egy pár illatos, piros
málnaszemmel. Nem csak finom, de jól is mutat!!
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen