Auch wenn es so aussieht.. es ist nichts verbrannt!! :-) A kinézete ellenére sincs megégetve!! :-) |
Zutaten:
getrocknete Datteln
Käse
frische Bärlauchblätter
Frühstücksspeck
Zubereitung:
Die Datteln in der Mitte einschneiden und entsteinen. Mit einem Stückchen Käse füllen. Mit gewaschenen, getrockneten Bärlauchblättern umwickeln. Danach das Ganze mit einer Speckscheibe ummanteln. Auf´s Backpapier legen und im vorgeheizten Ofen bei 200 C° ca. 8-10 Minuten backen. Ob warm, oder kalt, es ist einfach ein Genuss!! :-)
PS: Wer möchte, kann statt Käse auch eine Mandel verstecken! :-)
Spanyol Tapa, azaz sajttal töltött medvehagymás datolya szalonnás köntösben
Ez a tavaszi változata a Spanyolországban annyira kedvelt elöételnek isteni finom!! Maga a recept annyira egyszerü, hogy szinte nincs is mit írni hozzá, a cím már el is mondott mindent. A férjem azt mondta legutóbb, hogy sokszor ismétlem magam, de nem tehetek róla, ha ez az egyszerüen nagyszerü étel annyira fantasztikusan fincsi!!! :-)
Hozzávalók:
szárított datolya
sajt
friss medvehagymalevelek
vékony szalonnaszeletek
Elkészítés:
A szárított datolyákat félbevágjuk és kimagozzuk. Egy darabka sajttal megtöltjük és minden egyes darabot egy megmosott, megszárított levéllel körbetekerünk. Ezután ezt egy szelet szalonnával tekerünk be és sütöpapíros tepsibe tesszük. Elömelegített sütöben 200 fokon kb. 8-10 perc alatt ropogósra megsütjük. Hmmm, hogy illatozik az egész ház töle!!! :-) Vagy azon melegében, vagy hidegen is fogyasztható.
u.i.: Aki akar, az egy darabka sajt helyett elrejthet egy darab mandulát is a datolyában! :-)
Hmmm, das ist ganz nach meinem Geschmack, das Rezept nehme ich mit ;o))
AntwortenLöschenLiebe Grüße,
Irène
Liebe Irene!
LöschenHerzlich Willkommen bei mir, ich hoffe, Du findest hier viele Rezepte, die Dir schmecken! :-) So, wie dieses hier! Übrigens, Du kannst die Datteln auch in der Pfanne anbraten! :-)
Liebe Grüße und noch ein schönes Wochenende! Krisz! :-)
Szuper!:) Krisz, köszi, ezt rövidesen el fogom készíteni, minden van hozzá:))
AntwortenLöschenKedves Roza!
LöschenÖrülök, hogy tetszik, remélem ízleni is fog! Ha akarod, akkor serpenyöben is elkészítheted!! :-)
Gyönyörüszép hétvégét kívánok Neked! Krisz! :-)
Nagyon jó ötlet!:)
AntwortenLöschenHallo Krisz,
AntwortenLöschenherzlichen Dank für das leckere Rezept, ich bin begeistert ;o))
Schau mal bei mir rein ;o))
Mit Käse gefüllte Bärlauch-Datteln im Speckmantel
Liebe Grüße,
Irène