MULTINATIONALE GERICHTE: IN UNGARN DAHEIM, IN DER WELT ZUHAUSE!

Sonntag, 27. Mai 2012

Spargeltorte mit Kochschinken und Schnittlauchblüten

Was habt Ihr heute unternommen? Habt Ihr eine gemütliche Fahhradtour gemacht, oder vielleicht doch lieber zuhause, im eigenem Garten Euch entspannt? Wie auch immer, versprochen ist verprochen!! Hier ist die leckere Spargeltorte, die ich gebacken habe. Als Boden habe ich meinen Flammkuchenteig genommen, für die Füllung braucht man außer ein paar frischen Spargelstangen kaum etwas. Einfach und köstlich, sowohl warm als auch kalt. Diese wunderschönen, leicht scharfen Schnittlauchblüten schmecken übrigens perfekt dazu! :-)



Fleißige Biene Maja beim "volltanken"! :-)  Szorgalmas méhecske feltankolva! :-)




Zutaten für 2 Personen:
für den Flammkuchenteig: 
10 g frische Hefe
4 El lauwarmes Wasser
1/2 Tl Zucker
250 g Mehl
1 dl Kefir (oder Buttermilch)
2 El Öl
1/2 Tl Salz
für den Belag:
2 Eier
1 Becher Schmand
1 Tl Senf
1 Tl  scharfer Düsseldorfer Senf
Salz, Pfeffer
6-8 weiße Spargel
Kochschinken
1 Schalotte
Käse, gerieben


Zubereitung:  
Für den Teig, Hefe mit Zucker in lauwarmem Wasser auflösen und kurz gehen lassen. Die anderen Zutaten in einer Schüssel miteinander vermischen und als letztes die aufgegangene Hefe dazugeben, daraus einen geschmeidigen Teig kneten. Wenn man viel Zeit hat, kann man den Teig ca. 40 Minuten an einem warmen Ort auf das Doppelte aufgehen lassen, muss man aber nicht. Während der Teig ruht, die Schalotten in dünne Ringe, und den Spargel in schräge Scheiben schneiden. Eine Form ausbuttern, mit etwas Mehl bestäuben, den Teig dünn ausrollen und die Form damit auskleiden. Schmand, Senf und Eier miteinander vermischen und den Teig damit bestreichen. Mit den restlichen Zutaten belegen, mit Salz und Pfeffer bestreuen und im vorgeheiztem Ofen (Umluft 200 C°)  ca. 25 Minuten backen. An einem lauen Sommerabend mit frisch geschnittenem Schnittlauch- und wenn vorhanden den dazugehörigen Blüten servieren. Am besten mit einem Glas Vino Blanco genießen! 


Spárgatorta fött sonkával és metélöhagymával

A spárgaszezon kellös közepén végre megfizethetö áron lehet ezt a királyi finomságot a piacokon beszerezni. Ahogy a napokban ígértem, jöjjön most a kedvenc spárgatorta receptem. Az alapja a gyakran használt Flammkuchen receptem. A gyönyörüszépen virágzó, eléggé csípös ízü metélöhagymavirágok tökéletesen illenek hozzá. Hidegen vagy melegen, nagyon finom! :-)

Hozzávalók 2 személyre:
a tésztához:

10 g friss élesztö
4 ek. langyos víz
1/2 tk cukor
25 deka liszt
1 deci kefír vagy író
2 ek. olaj
1/2 tk. só

ezenkívül:
2 tojás
1 pohár tejfel (2 dl)
1 tk mustár
1 tk csípös düsseldorfi mustár (ha van)
só, bors
6-8 db. friss fehér spárga
fött sonkaszeletek
1 kicsi hagyma
reszelt sajt tetejére

Elkészítés:
Az élesztöt a cukorral és a vízzel elkeverjük, és hagyjuk egy kicsit kelni, amíg a többi alapanyagot összekeverjük. Egy tálba beleteszünk mindent, a végén az élesztöt, és egy szép ruganyos tésztát gyúrunk belöle. Ha akarjuk akkor ízlés szerint azonnal megpakoljuk mindenféle földi jóval, ha pedig valami más dolgunk van, akkor hagyjuk még kb. 40 percet kelni. Amíg a tészta kel, addig a megpucolt hagymát vékonyra felkarikázzuk, a meghámozott spárgát pedig ferdén apróbra felszeleteljük. A tésztát kinyújtjuk, áttesszük egy sütöpapíros tepsibe és a tejfeles-mustárral megkenjük. A zöldségeket, a sonkát és a hagymakarikákat szépen elrendezzük rajta, majd sajttal megszórva elömelegített sütöben 200 fokon kb. 20-25 perc alatt szép barnára megsütjük. Finomra vágott metélöhagymával és virágokkal tálaljuk! :-)

Kommentare:

  1. Gyönyörűséges, imádom a metélőhagymát és olyan szép virága van, nálam mindig volt a virágok között is pár tő. Szép hetet kívánok:)

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Köszi szépen Trollanyu, én is imádom ezt a gyönyörüszép és fincsi virágot! Ráadásul nagyon "igénytelen", csak vízet és elég napsütést kíván, semmi extrát. Nem vagyok valami nagy kertész, sajna...

      Neked is gyönyörüszép hetet kívánok! :-)

      Löschen
  2. Hmmmm, das ist auch wieder was für mich!!!

    Liebe Grüße
    Irène

    AntwortenLöschen