MULTINATIONALE GERICHTE: IN UNGARN DAHEIM, IN DER WELT ZUHAUSE!

Sonntag, 29. Januar 2012

Süßer Steckrüben-Kuchen

Wer meinen Blog regelmäßig liest, der weiß mittlerweile, dass ich ein großer Fan von süßem Gemüsekuchen bin. Ich habe ja schon  ZucchinikuchenPastinakenkuchen und Ringelblumenkuchen gebacken, und einer war leckerer als der andere!! :-) Dank Sus Gartenevent bin ich auf dieses ehrlich gesagt eher hässliche Gemüse aufmerksam geworden, und so kann ich ein Rezept präsentieren, daß jeden Steckrüben-Muffel überzeugen wird!!






 Das Rezept ist für Sus Steckrübenevent.

Garten-Koch-Event Januar 2012: Steckrübe [31.01.2012]


Zutaten:
6 Eier
1 gute El Rübenkraut
1 Prise Zimt
300 g gemahlene Mandeln
300 g Steckrüben, fein geraspelt
1 dl Rum
1 El. Backpulver
80 g Mehl
1 Prise Salz
50 g Schokolade

Zubereitung:
Eigelb mit dem Rübenkraut und Zimt schaumig rühren. Mandeln und geraspelte Steckrüben dazugeben. Rum hineingißen. Als letztes Backpulver und Mehl unter die Masse rühren. Steifes Eiweiße vorsichtig unterheben und in eine mit Backpapier ausgekleidete Form gießen. Die Schokoladenstückchen verteilen und im vorgeheiztem Ofen bei 180 C° ca. 20-25 Minuten backen. Abkühlen lassen und mit einer Tasse heißer Schokolade genießen! :-)

Èdes fehérrépás sütemény

Aki rendszeresen olvas, az tudja, hogy nagy rajongója vagyok az édes sütiknek amik különféle zöldségböl készültek. Ìgy sütöttem már cukkinis, paszternákos almás sütit, és körömvirágos sütit. Egyik finomabb volt a másiknál, érdemes öket kipróbálni!! (Csúnya saját reklám!!! ;-D ) Most egy német Blog fehérrépás receptekre volt kíváncsi, és ennek köszönhetöen ajánlom nektek a legfinomabb receptet, amit csak ebböl a szépnek nem igazán nevezhetö zöldségböl készíteni lehet!

Hozzávalók:
6 tojás
1 ek nádcukorszirup
csipet fahéj
300 g darált mandula
300 g finomra reszelt fehérrépa
1 dl rum
1 ek sütöpor
80 g liszt
csipet só
50 g csoki

Elkészítés:
A tojássárgákat a cukorsziruppal és a fahéjjal habosra keverjük. Hozzáadjuk a mandulát és a reszelt zöldséget. Beleöntjük a rumot is, végül a sütöporral elkevert liszt is mehet hozzá. A tojásfehérjéket csipet sóval keményre verjük és óvatosan beleforgatjuk. Egy sütöpapírral kibélelt formába öntjük a híg tésztát, a felkockázott csokit elosztjuk a tetején és elömelegített sütöben 180 fokon kb. 20-25 percig sütjük.

Kommentare:

  1. Nagyon finom lehet,végülis amikor megfőzzük vagy sütjük a fehérrépát,az is édeskés. Nagyon jó:) Sajnos én nagyon ritkán veszek fehérrépát, mert itt kilója kb. 4000 ft, ami még itt is iireáliasan drága.Hogy ennek mi az oka, még nem jöttem rá. Viszont megfpztem az ánizslikőrös karalábélevesedet, igaz csak magamnak, nekem nagyon bejött:) Nehéz volt felhajtanom a karalábét. Köszi a receptet, tényleg szeretem a különleges ételeidet.

    AntwortenLöschen
  2. Ez nagyon ötletes!
    Szeretnék átadni egy díjat, kérlek, látogass el hozzám!
    http://martyhobby.blogspot.com/2012/01/dij-vicuskatol.html

    AntwortenLöschen
  3. Kedves Trollanyu, igazad van, a fehérrépa már nyersen is elég édeskés ízü. Hú, az tényleg elég draga, itt egy darabot olyan 1,50 euro körül vesztegetnek, szóval olyan 500 forintért. Annak viszont örülök ám, hogy a karalábélevest kipróbáltad, és neked ízlett! :-) Mi a férjemmel mindig 1-10 skálán értékeljük a föztömet, és ö a levesért 8 pontot adott, én meg simán 11- et!! Engem tényleg levett a lábamról! Bár gondolom, ha valaki inkább a hagyományos konyhát kedveli, annak biztos nem ízlett volna... :-) Èn is szeretem a te receptjeidet ám, csak te olyan szorgalmasan írsz szinte naponta, hogy alig bírlak követni!! De ez legyen a legnagyobb bajom, igaz!? :-D

    AntwortenLöschen
  4. Kedves Márti!
    Nagyon szépen köszönöm, amint idöm engedi kiteszem ide is! :-)

    AntwortenLöschen
  5. Nagyon guszta!:) Keresek alkalmat a kipróbálására:)

    AntwortenLöschen
  6. Köszi Rozám, kíváncsian várom a véleményedet, hogy ízlett-e! :-)

    AntwortenLöschen
  7. Ich weiß zwar nicht, was meine Vorrednerinnen gesagt haben, aber die Idee mit dem Kuchen finde ich toll!

    Liebe Grüße, Sus

    AntwortenLöschen
  8. Liebe Sus!

    Danke schön, deine Vorrednerinnen fanden die Idee zwar etwas außergewöhnlich, aber auch toll!

    Liebe Grüße:Krisz! :-)

    AntwortenLöschen
  9. Ich finde auch, dass das das interessanteste weil außergewöhnlichste Rezept mit Steckrüben ist. Gefällt mir sehr gut!

    Mit Fenchel hatte ich auch mal einen Kuchen gebacken, der war auch klasse. Man muss sich einfach nur rantrauen. :-)

    AntwortenLöschen
  10. Liebe Barbara!
    Es freut mich, dass Dir das Rezept gefällt! Deinen Fenchelkuchen muss ich auch unbedingt ausprobieren!!! Hört sich sehr lecker an und Deine Katze scheint auch einen guten Geschmack zu haben!! ;-D
    Liebe Grüße:Krisz!

    AntwortenLöschen