für die Suppe:
3 Möhren
2 Petersilienwurzel
1 Schalotte
1 Kartoffel
2 El Olivenöl
1 El Honig
0,5 dl Gemüsebrühe
etwas Sahne
Salz, Pfeffer
etwas gem. Muskat und Ingwer
für die Klöße:
60 g Ricotta
1-2 El Mehl
1 Eigelb
1/2 Tl Butter
Salz, Pfeffer
Paprikapulver, Cayennepfeffer
getrocknete Petersilie
Schwarzkümmel
wenig Butter
Zubereitung:
Das Gemüse schälen und sehr klein schneiden. In eine Ofenfeste Form geben, mit Öl und Honig vermischen und bei 200 C° ca. 30 Minuten braten. Ab und an umrühren. Wenn alles weich ist, rausnehmen und mit der Gemüsebrühe aufgießen. Pürieren. Mit Sahne aufgießen und mit den Gewürzen abschmecken. Für die Klößchen Ricotta, Mehl, Eigelb, Butter und die Gewürze verrühren. Mit einem Teelöffel Nocken abstechen und in siedendem Salzwasser 10 Min. ziehen lassen. Abtropfen, in Schwarzkümmelsamen wenden und
mit ein wenig Butter in einer Pfanne anbraten. Die Suppe mit herrlich nussig schmeckendem, echten steirischen Kürbiskernöl, mit den Klößchen und mit ein wenig geriebenem Käse servieren!
Krémes sült répaleves ricottás golyókkal
Remélem mindenki kiheverte már a szilveszter esti bulizást és jókedvüen néztek az új év elé! :-) Mi csak kettesben voltunk a Kedvesemmel itthon, de valahogy nem is bántuk. Lehet, hogy öregszünk??!! :-D
Kezdjük az évet ezzel a csodás színü krémlevessel, ami nemcsak a színével van jó hatással a kedélyünkre, hanem még sok A Vitamint is tartalmaz! A golyókat már a legutóbb is készítettem a spárgaleveshez.
Kezdjük az évet ezzel a csodás színü krémlevessel, ami nemcsak a színével van jó hatással a kedélyünkre, hanem még sok A Vitamint is tartalmaz! A golyókat már a legutóbb is készítettem a spárgaleveshez.
Hozzávalók (2 személynek):
a leveshez:
3 nagyobb sárgarépa
2 petrezselyemgyökér (fehér répa)
1 kisebb hagyma
1 kisebb krumpli
2 ek olivaolaj
1 ek méz
0,5 dl zödséglé
kevés tejszín
só, bors
kevés gyömbér és szerecsendió
a gombócokhoz:
60 g ricotta
1-2 ek liszt
1 tojássárgája
1/2 tk vaj
só, bors, paprika
kevés chili, petrezselyem
fekete hagymamag
kevés vaj
60 g ricotta
1-2 ek liszt
1 tojássárgája
1/2 tk vaj
só, bors, paprika
kevés chili, petrezselyem
fekete hagymamag
kevés vaj
Elkészítés:
A zöldséget hámozzuk és apróra vágjuk. Egy höálló tálba adjuk és elkeverjük az olajjal meg a mézzel. 200 fokon kb. 30 percig sütjük, néha megkeverve, amíg minden szép puhára sült. Kivesszük, felöntjük a zöldséglével, és pürésítjük. A tejszínt is belekeverjük és füszerezzük. A ricotta gombócokhoz a ricottát, a lisztet, a tojássárgáját, a vajat és a füszereket összekeverjük. A tésztából kiskanállal gombócokat szaggatunk forrásba lévö vízbe, és amikor feljöttek a felszínre, kivesszük öket. Hagyjuk lecsepegni, majd beleforgatjuk öket a fekete magokba és kevés vajon egy serpenyöben szép barnára sütjük! Tökmagolajjal és kevés reszelt sajttal tálaljuk!
Nagyon guszta! Boldog Új Évet kívánok!
AntwortenLöschenEz nagyon tetszik nekem:) A leves is, meg a sült ricottagolyók is izgalmasak.
AntwortenLöschenIch finde deinen Blog super - nur einen Kritikpunkt habe ich: die Farbwahl. Die Kombination Rot/Grün sticht grausam in den Augen. Ich weiss, dass dies wegen der Fahne von Ungarn ist, aber könntest du nicht trotzdem etwas dezenteres wählen?
AntwortenLöschenKöszönöm lányok, finom is! :-)
AntwortenLöschenHallo Anonym!
AntwortenLöschenAls erstes:
Es freut mich sehr, dass Dir mein Blog gefällt!:-)
Als zweites:
Danke schön für dein Kritik. Stimmt, die Farben sollten die ungarische Fahne symbolisieren. Ich habe auch schon überlegt, ob ich nicht etwas daran ändern sollte, aber bis jetzt hat sich niemand beschwert. Es ist nicht einfach was schönes auszudenken, aber ich werde mir in der Zukunft Gedanken machen, ob und wie ich vielleicht was ändern könnte!
Gruß:Krisz! :-)
Krisz, ez a leves megint nagyon csábító:)
AntwortenLöschenMég beleférek az időbe, ezért nagyon boldog, békés, sikerekben és örömökben gazdag új esztendőt kívánok Neked!
Köszönöm szépen kedves Roza! :-)
AntwortenLöschen