MULTINATIONALE GERICHTE: IN UNGARN DAHEIM, IN DER WELT ZUHAUSE!

Donnerstag, 27. Oktober 2011

Spargelsuppe mit gebackenen Ricotta-Klößchen

Wenn es draußen kalt, stürmisch, nass und ungemütlich wird, dann braucht man eine Tasse dampfend heiße Suppe! Wie zum Beispiel diese hier. In sehr kurzer Zeit, aus wenigen Zutaten zubereitet. Die gebackenen Klößchen dazu, sind eine köstliche Ergänzung!




Zutaten (2 Personen):
für die Klöße:
60 g Ricotta
1-2 El Mehl
1 Eigelb
1/2 Tl Butter
Salz, Pfeffer
Paprikapulver, Cayennepfeffer
getrocknete Petersilie
Schwarzkümmel
wenig Butter
Für die Suppe:
1 El Butter+1 El Öl
1 Schalotte
1 kleine Knoblauchzehe
1 große Möhre, in Scheiben geschnitten
1 handvoll Tiefkühlerbsen
1 Glas eingelegte dünne Spargelstangen
4 dl Gemüsebrühe
1 Eigelb
2 El Schmand
Salz, Pfeffer, Petersilie

Zubereitung:
Für die Klößchen Ricotta, Mehl, Eigelb, Butter und die Gewürze verrühren. Mit einem Teelöffel Nocken abstechen und in siedendem Salzwasser 10 Min. ziehen lassen. Abtropfen, in Schwarzkümmelsamen wenden und mit wenig Butter in einer Pfanne anbraten. Schalotte und Knoblauch fein würfeln und in Butter+Öl andünsten. Möhren dazugeben, mit der Gemüsebrühe aufgießen und das Gemüse weichkochen. Spargelstangen in kleinere Stücke schneiden, Spargelwasser durch ein Sieb auffangen und auch zur Suppe gießen. Eigelb mit Schmand verrühren und nach und nach in die heiße Suppe einrühren. Das Ganze zurück in die Suppe gießen. Ab jetzt nicht mehr kochen! Die Erbsen und den Spargel hineingeben, mit den angebratenen Klößen und der gehackten Petersilie servieren!
Wer mag kann die Suppe mit einem Teelöffel getrocknetem Estragon ergänzen!

Spárgaleves sült ricottás golyókkal

Ha odakint a hideg öszi esö a hulló fákról a maradék leveleket veri, és a munkából hazajövet valami melegre vágyunk, ami hamar átmelegít, akkor ez a leves pont jól jön. Az eredmény: egyszerü alapanyagokból kevés idö alatt valami nagyon finomat! A sült golyókat elöre is el lehet készíteni.

Hozzávalók(2 személyre):
a gombócokhoz:
60 g ricotta
1-2 ek liszt
1 tojássárgája
1/2 tk vaj
só, bors, paprika
kevés chili, petrezselyem
fekete hagymamag
kevés vaj
A leveshez:
1 ek vaj+1 ek olaj
1 mogyoróhagyma
1 kicsi fokhagymagarezd
1 nagyobb répa, szeletekre vágva
1 maréknyi fagyasztott borsó
1 üveg spárga
4 dl zöldséglé
1 tojássárgája
2 ek tejfel
só, bors, petrezselyem

Elkészítés:
A ricotta gombócokhoz a ricottát, a lisztet, a tojássárgáját, a vajat és a füszereket összekeverjük. A tésztából kiskanállal gombócokat szaggatunk forrásba lévö vízbe, és amikor feljöttek a felszínre, kivesszük öket. Hagyjuk lecsepegni, majd beleforgatjuk öket a fekete magokba és kevés vajon egy serpenyöben szép barnára sütjük!
A leveshez az apróra vágott hagymát és a fokhagymát az olajon+vajon megpároljuk. A répaszeleteket hozzáadjuk, felöntjük a zöldséglével és pár perc alatt puhára fözzük. A spárgát leszürjük, a levét a levesbe öntjük. A tojássárgáját a tejfellel elkeverjük, a levesböl fokozatosan adunk hozzá, majd az egészet vissza öntjük a lábasba. Most mehet bele a felvágott spárga és a borsó. Ìzesítjük, és a sült golyókkal tálaljuk. Aki szereti, tehet még kevés szárított tárkonyt is bele!

Kommentare:

  1. Jaj,de szépek!!!:)) És ami benne van,az is csoda finom lehet.

    AntwortenLöschen
  2. Köszönöm szépen Aleda!! Ami benne van az csak egyszerü sült ricottás (túrós) gombóckák! :-)
    Látod, ezek a hozzátartozó tányérok,amikröl írtam Neked! :-)

    AntwortenLöschen
  3. Igen.nagyon jól mutatnak így együtt.Kár,hogy nekem nincs,de hátha találok majd hozzá alátétet is.

    AntwortenLöschen
  4. Du hast wunderbare Rezepte! Komme dich gern wieder besuchen. :)

    Liebe Grüße
    Kochmädchen

    AntwortenLöschen
  5. Liebe Kochmädchen!
    Danke schön für das Lob, es freut mich, wenn Du hier schöne und leckere Rezepte findest. Deine Seite kann sich aber auch sehen lassen, sehr schöne Fotos und ebenfalls klasse Rezepte!
    Gruß:Krisz! :-)

    AntwortenLöschen