Das Rezept ist für Uwe´s Blogevent .
Zutaten für 2 Personen:
1 mittelgroße Kohlrabi
1 Schalotte, sehr fein gewürfelt
1/4 rote Chili, fein geschnitten (bitte die Spitze nehmen, ist nicht ganz so scharf!!!!)
1 guter El Butter
2 cl Anislikör, (ich habe Ricard genommen)
2 dl Vollmilch
2 dl Geflügelbrühe
0,5 dl Sahne
Salz, weißer Pfeffer
25 g weiße Schokolade, geraspelt
10 Stück Frühstückspeck
2 Toast, daraus mit einem Plätzchenaustecher Blümchen ausstechen
Zubereitung:
Die Kohlrabi schälen und würfeln. Schalotte sehr fein würfeln und in Butter bei milder Hitze andünsten. Die Kohlrabi und Chili auch dazugeben, ein paar Minuten mitdünsten. Mit dem Anislikör ablöschen und den Alkohol einkochen lassen. Danach mit Milch und Brühe aufgießen und das Gemüse zugedeckt weichkochen. Pürieren und durch ein Sieb streichen. Die Sahne hineingießen und mit Salz und Pfeffer abschmecken. Als letztes die Schokolade unterrühren, bis sie ganz geschmolzen ist. Speckscheiben in einer Pfanne ohne zusätzliches Fett knusprig braten und zur Seite stellen. Im zurückgebliebenem Fett die Toastblümchen anbraten! Servieren und Lob einkassieren!;-D
PS: Falls man keinen Anislikör zuhause hat, kann man auch Weißwein nehmen.
Krémes chilis karalábéleves ánizslikörrel, fehér csokival és ropogós szalonnaszeletekkel
A rántott karalábé és a karalábéfözelék vörös lencsefasírttal után egy újabb szuper karalábé recept!! Ez a leves egy álom!!!! A csípös chili szokatlan párosítása a karalábéval, az édes csokival és a sós, ropogós szalonnával levesz mindenkit a lábáról!! Egyszerüen tökéletes!!!!!
Hozzávalók 2 személyre:
1 közepes karalábé
1 mogyoróhagyma, finomra vágva
1/4 piros chili, finomra vágva (a csúcsát vegyétek, az nem olyan csípös!!!!)
1 jó ek vaj
2 cl ánizslikör (én francia Ricard-t használtam)
2 dl tej (3,5 %)
2 dl csirkelé
0,5 dl tejszín
só, fehér bors
25 g fehér csoki, reszelve
10 db. vékony szalonnaszeletek
2 db. pirítóskenyér, ezekböl kekszformával virágokat szaggatni
Elkészítés:
A karalábét meghámozzuk és felkockázzuk. A vajban a hagymát közepes lángon dinszteljük, majd hozzáadjuk a chilit és a karalábét is. Pár perc után felöntjük a likörrel és hagyjuk az alkoholt elpárologni. Ezek után mehet a tej és a lé bele, fedövel pedig a zöldségeket puhára pároljuk. Pürésítjük és egy szítán átszürjük. A tejszínt is beleöntjük, és sóval, borssal ízesítjük. Végül a reszelt csokit is belekeverjük, amíg el nem olvad. A szalonnákat egy serpenyöben ropogósra sütjük és félreteszük. A visszamaradt zsírban a pirítós virágokat mindkét oldalukról megpirítjuk. Tálaljuk és a sok-sok dícséretet bezsebeljük!! ;-D
u.i.: Ha nincs ánizslikörünk, akkor használjunk fehér bort helyette.
Szeretem az extravagáns variációidat, ez is nagyon érdekes lehet:)Nekem csak Ouzo van otthon, az is ánizsos, szerinted jó bele?
AntwortenLöschenPersze kedves Trollanyu, csak az a lényeg, hogy ánizsos legyen!! Ha kipróbáltad, írj, hogy ízlett-e. Kíváncsi lennék a véleményedre.
AntwortenLöschenGyönyörü szép napot kivánok Neked!! :-)
Üdv:Krisz! :-D
Huhh...elég meredeken hangzik. A baj csak annyi, hogy ánizsos páleszből negyed korty az adagom, az is szökőévente.
AntwortenLöschenChili....annak már a neve is csíp nekem. Férjem legnagyobb bánata, hogy még csak pikáns kaják sem főnek a házban. Mert szerinte az az igazi amelyik csípős a főzésnél van.
Amúgy az észrevételed a játékkal amit meghírdettem teljesen jogos.
Akkor (egy másik játékos jóváírta ezen lépésem) úgy döntöttem, hogy szabad kezet adok, a többi résztvevő közül bárki blogjáról nézz ki egy szívednek kedves receptet, s azt készítsd el. Azaz számodra a szabály annyiban módosul, hogy nincs megszabott blog. Határidő, blogbejegyzés és arról mélben értesítés marad.
Remélem így jó lesz, és maradsz játszani.
Köszi.