Zucchini muss ich nicht vorstellen, kennt jeder ob, als Salat, Suppe, oder einfach nur gegrillt. Aber dieses Rezept kennen mit Sicherheit nicht viele!! Ohne zu übertreiben: dieser Kuchen ist der beste Kuchen, den ich in der letzten Zeit gebacken habe!!! Alle, die ihn probiert haben waren sofort begeistert und danach auch noch völlig erstaunt, als sie hörten woraus er gebacken wurde.
Die Zucchini machen den Teig sehr locker und saftig, aber man schmeckt sie nicht heraus, und die Haselnüsse mit den Leinsamen sorgen nicht nur für den nussigen Geschmack, sondern sind auch noch sehr gesund!
Statt Kuchen könnte man auch Muffins aus dem Teig backen! :-)
Zutaten:
200 g Zucker
3 Eier
2 dl Öl
1 Tl Zimt
2 Zucchini (mittlere Größe)
250 g Weizenmehl
250 g Vollkornmehl
100 g gemahlener Leinsamen
1/2 Pck. Backpulver
2 Handvolle Haselnüsse (ca. 100 g, grob gehackt)
100 g Kokosraspel
Zubereitung:
Die Eier mit dem Zucker schaumig schlagen, Zimt und Öl dazugeben und alles schön miteinander verrühren. Weizen- und Vollkornmehl mit dem Backpulver mischen. Zucchinis fein raspeln ( nicht ausdrücken, weil genau diese Flüssigkeit macht den Kuchen so saftig!).
Die Eiermischung mit den Zucchinis + Nüssen + Leinsamen +Kokos + Mehl vermischen, in eine mit Backpapier ausgelegte Form gießen, und bei 180 C° ca. 1 Stunde backen. (Es hängt vom Backofen ab, unbedingt Stichproben machen!) Auskühlen lassen, und in kleine mundgerechte Quadrate schneiden.
Wer möchte, kann ein paar Tropfen Rum- und Vanillearoma in den Teig geben.
A legfinomabb sütemény- cukkíniböl
A cukkínit nem kell bemutatnom, manapság a magyar konyhákban is gyakran megtalálható, mert finom, egészséges és sokféleképpen elkészíthetö: salátaként, levesként vagy egyszerüen csak grillezve. Ebben a formában azonban nem hiszem, hogy sokaknak ismerös lenne!
Mindenféle túlzás nélkül állíthatom, hogy ez a legfinomabb süti, amit az utóbbi idöben sütöttem!! Akik kóstólták, mindannyian elöször csak dícsérték, utána meg teljesen meg voltak lepödve, amikor elárultam miböl is sütöttem!! :-)
A cukkíni a tésztát nagyon könnyüvé és zaftossá teszi, de semmit nem lehet magából a cukkíniból érezni. A dió és a lenmag nem csak az ízét dobják fel, de még egészségesebbé is teszik! Aki pedig akarja, az egy nagy tepsi süti helyett sok kicsi muffint is süthet a tésztából!
Hozzávalók:
200 g cukor
3 tojás
2 dl olaj
1 tk fahéj
2 közepes cukkíni
250 g liszt
250 g teljes kiörlésü liszt
100 g darált lenmag
1/2 csomag sütöpor
2 maréknyi dió (durvára aprítva)
100 g kókuszreszelék
Elkészítés:
A tojásokat a cukorral habosra verjük, hozzáadjuk a fahéjat és az olajat és addig keverjük, amig a tészta teljesen homogén, egynemü lesz. A liszteket elkeverjük a sütöporral. A cukkínikat finomra reszeljük. Fontos: a cukkínit nem kell kinyomkodeni, mert pont a leve lesz az, ami a tésztát olyan zaftossá teszi!!!
Most már csak a tojásos masszát a liszttel + cukkínival + dióval + kókusszal + lenmaggal összekeverjük és egy papírral kibélelt négyzet alakú formában 180 C°-on kb. 1 óráig sütjük. Tüpróba!
Ak szeretne, az tehet a tésztába pár csepp vanília- vagy rumaromát!
Ház ez nagyon guszta,ki kéne próbálni.
AntwortenLöschenSzia Aleda!
AntwortenLöschenKöszike, tényleg megéri kipróbálni! Èn nem bírtam magammal, és megsütöttem muffinként is, de szerintem tepsis sütiként jobb lett, valahogy szaftosabb. A cukkinik akkor jók, ha közepes méretüek, se túl kicsik, se óriásiak. Ha akarod, csikival bevonhatod a tetejét, akkor még tovább marad friss. Kíváncsian várom,hogy milyenre sikerül Neked!! Szép vasárnapot kívánok!! :-)
a cukkini tortákba, csokis sütikbe egyszerűen jó, szaftos és zamatos lesz tőle minden :) persze fasírt, tócsni is könnyen készíthető belőle..... és tortákban megeszik a gyerekek is - ez a süti is elég jól néz ki :)
AntwortenLöschenKedves Beastie!
AntwortenLöschenElöször is üdvözöllek az oldalamon, remélem tetszik majd itt Neked! :-)
A répát már régóta ismerik-sütik sütikbe, szóval nem volt kétséges, hogy ez is jó lesz. Nemcsak jól néz ki, de finom is!!! Csak ajánlani tudom, próbáld ki!
Üdv:Krisz!