Über die dicken Bohnen habe ich hier schon einmal geschrieben. Letztens haben wir die aber so schnell verputzt, dass ich keine Gelegenheit hatte Foto zu machen. Diesesmal war ich schneller!! :-) Dicke Bohnen vom Markt, dazu Frikadellen: perfektes Essen in 15 Minuten!
Zutaten (2 Personen):
1 kg dicke Bohnen
1 Zwiebel
1 Knoblauch
1 El Ghee
3-4 getrocknete Tomaten in Öl eingelegt
100 g Feta Käse
ein paar Stängel Bohnenkraut
1/2 Bund Petersilie
ganz wenig Salz, Pfeffer
Zubereitung:
Die Bohnen aus der Schote lösen, waschen und abtropfen. Zwiebel und Knoblauch fein hacken. Ghee erhitzen und die Zwiebel mit Knoblauch und Bohnen glasig dünsten. Die ebenso kleingeschnittenen getrockneten Tomaten auch mitanbraten, man kann ruhig vom Tomatenöl etwas dazugießen. Am Ende die Fetawürfel noch unterrühren, mit Salz, Pfeffer,Petersilie und Bohnenkraut würzen.
Lóbab fetával paradicsommal és fasírttal
A lóbabról itt már áradoztam, hogy miért olyan egészséges. Legutóbb azonban olyan gyorsan felfaltuk együltö helyünkben, hogy semmi esélyem sem volt képet készíteni. Ezt most pótóltam. Lóbab szárított paradicsommal,rajta olvadt feta kockák, hozzá pedig fasírt: tökéletes vacsora 15 perc alatt!! :-)
Hozzávalók:
1 kg lóbab
1 hagyma
1 fokhagyma
1 ek Ghee
3-4 szárított paradicsom
100 g fetasajt
egy pár csombor
1/2 csokor petrezselyem
kevés só, bors
Elkészítés:
A babot kifejtjük. A hagymát, fokhagymát finomra aprítjuk, a paradicsomszeleteket felkockázzuk. A ghee-t felforrósítjuk és a hagymát a fokhagymával üvegesre pároljuk. A babot és a paradicsomot hozzáadva kb. 15 percig sütjük közepes lángon. A végén füszerezzük és a sajtkockákat is belekeverjük.
Megjegyzés:
Olvastam valahol, hogy a babnál a kicsi zöld csúcsott elkell az elején távolítani, mert különben keserü lesz. Èn így tettem, nem tudom tényleg szükséges-e.
A babokat nem kell a héjukból kihámozni, azt is meglehet enni.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen