Weil das Brot an sich eher süß ist, schmeckt es am besten mit einer Scheibe kräftigem Käse! (Wo einem wirklich der Atem wegbleibt, wisst ihr?? )
Zutaten:
800 g Vollkornmehl
300 g Haferflocken
100 g Leinsamen
1 Tl Salz
1 El Natron
1 dl Preiselbeermarmelade
2 El Rübenkraut
5 dl Joghurt
Zubereitung:
Erst die trockenen Zutaten miteinander vermischen, also Vollkornmehl+Haferflocken+Leinsamen+Salz+Natron. Danach die flüssigeren, also Marmelade+Rübenkraut+Joghurt. Als letztes beides zusammen.
In eine Form gießen und bei 175 C° 1 Stunde fertig backen. Wenn man möchte,kann man vorher die Oberfläche mit Sonnenblumenkernen oder Sesam bestreuen. So einfach geht das! :-D
Teljes kiőrlésű kenyér, élesztö és gyúrás nélkül
Az eredeti recept Latsia rozskenyere, csak egy kis változtatással. Már sokszor sütöttem ezt a fajta kenyeret, mert tényleg elég mindent egymással összekeverni, és már mehet is a sütöbe. Semmi várakozás, semmi gyúrogatás, csak a frissen sült kenyér illata az egész házban! :-D Mivel ez egy elég édes tésztájú kenyér, szerintem a legjobban egy erös ízü és illatú sajt illik hozzá. (Még akkor is ha én lekvárral fotóztam...)
Megtudja nekem valaki mondani, hogy miért nem írja rendesen a szünetet a monadatok között????!!!
Hozzávalók:
800 g teljes kiörlésü liszt300 g zabpehely
100 g lenmag
1 tk só
1 ek szódabikarbóna
1 dl vörösáfonya lekvár
2 ek nádcukorszirup
5 dl joghurt
Elkészítés:
Elöször a száraz hozzávalókat keverjük össze egy tálban, szóval a lisztet+zabpelyhet+ lenmagot+sót+szódabikarbónát. Aztán a folyékony hozzávalókat, tehát a lekvárt+szirupot+joghurtot. Végül a kettöt egymással. Egy kivajazott, kilisztezett formába öntöm, és 175 C°-on 1 órán át sütöm. Ìzlés szerint a tetejét magvakkal, vagy szezámmal megszórni!
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen