MULTINATIONALE GERICHTE: IN UNGARN DAHEIM, IN DER WELT ZUHAUSE!

Mittwoch, 20. Juli 2011

Express-Quark-Aprikosenkuchen!

Ich habe vor Jahren von meiner Mutter ein sehr schönes Kochbuch geschenkt gekriegt. Dieses Rezept habe ich aus diesem Buch, es funktioniert mit anderen Früchten genauso gut, oder wenn man ein paar nicht mehr so schön aussehende Früchte Zuhause hat. Ideal für unerwartete Gäste.




Das Buch von meiner Mutter; Az anyukámtól kapott könyv

Zutaten:
500 g Quark
3 Eier
1 Pck. Backpulver
100 g Puderzucker
60 g Mehl
100 g Butter
2 El Semmelbrösel
800 g Aprikosen
2-3 El Rum
3 El Puderzucker

Zubereitung:
Backofen auf 180 C° vorheizen. 
Die Aprikosen waschen, halbieren, Steine auslösen und in Streifen schneiden. Mit Puderzucker und Rum begießen und stehen lassen. 
Aus Mehl, Quark, Eigelb, Puderzucker und Backpulver einen Teig rühren. Die Eiweiße mit einer Prise Salz steif schlagen und unter die Masse heben. In eine gefettete, mit Semmelbrösel bestreute Form gießen, die Aprikosen darauf verteilen und für ungefähr 35-40 Minuten in den Ofen schieben. Wer mag, kann es auch noch mit Schokolade toppen! 
Am besten schmeckt er lauwarm aus dem Ofen und mit einer Kugel Vanilleeis! :-D   


Expresz-túrós-barackos sütemény!

Èvekkel ezelött kaptam egy nagyon szép könyvet anyukámtól, amit gyakran fellapozok. Ez a süti is ebböl van, és gyakran sütöm, mert más gyümölcsöt is lehet hozzá használni, és különösen ideális, ha egy pár kicsit már ráncosabb barack lapul a konyha egyik zugában! :-)  

Hozzávalók:
500 g túró
3 tojás
60 g liszt
1 sütöpor
100 g porcukor
2 ek zsemlemorzsa
800 g barack
2-3 ek rum
3 ek porcukor

Elkészítés:
A sütöt 180 C°-ra elömelegítjük.
A barackokat megmossuk, felezzük, kimagozzuk és tetszés szerint lehéjazzuk. A porcukrot és a rumot hozzákeverve állni hagyjuk.
A tojássárgákat a liszttel, túróval, porcukorral, sütöporral egy tésztává keverjük. A tojásfehérjéket csipet sóval keményre verjük. Ezt a tojássárgásos masszához keverjük óvatosan, nehogy a hab  összetörjön. Egy formát kivajazunk, a zsemlemorzsával megszórjuk és a tésztát beleöntjük. A barackot is szépen elosztjuk rajta, és mehet be a sütöbe kb. 35-40 percre. Aki szeretne, az tehet még apró csoki kockákat rá! :-)
Szerintem a legfinomabb langyosan egy gombóc vanília fagyival!!! ;-D

Kommentare:

  1. Krisz, csodás lett a sütid, mint mindig az ételeid:)

    Megkérlek, nézzél be hozzám, vár egy kis meglepetés, szeretném ha elfogadnád.

    AntwortenLöschen
  2. Nagyon szépen köszönöm Roza, nagy megtiszteltetés ám!! Hétvégén ki is teszem, és elküldöm másoknak is! Nehéz lesz, mert nagyon sok szuper blog van!! A süti nem csak jól néz ki, hanem finom is!! :-D

    AntwortenLöschen
  3. Szia!
    Most találtam Rád!, nagyon klassz az oldalad, és örömmel láttam, hogy magyarul is feltetted egy ideje a recepteket. :)

    Túrós- barackos süti, imádom! :)

    AntwortenLöschen
  4. Kedves Csilla!
    Üdvözöllek az oldalamon, jó látni, hogy lassacskán ugyan, de azért szaporodunk! :-)
    Remélem sok kedvedre valót fogsz nálam találni! Igyekszem a régi recepteket is majd magyarul kiegészíteni.
    Szép hétvégét kívánok Neked, üdv:Krisz!

    AntwortenLöschen
  5. Schaut nach einem Richtig leckeren Rezept aus, muss ich bei Gelegenheit unbedingt ausprobieren :)

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Hallo Jule,

      Das Rezept ist toll, einfach zu machen und sehr lecker!! Aber an dem Foto sieht man eindeutig, dass es ein Rezept aus Anfängerzeiten ist... ;-)

      LG, Krisz

      Löschen