MULTINATIONALE GERICHTE: IN UNGARN DAHEIM, IN DER WELT ZUHAUSE!

Samstag, 13. August 2011

Quark-Brownie mit Pfirsisch und Schokolade

Nachdem mein letzter Quark-Aprikosenkuchen so lecker geworden ist, musste ich dieses Rezept unbedingt ausprobieren. Das Ergebnis war genauso positiv, wie ich es erwartet habe: saftig, fruchtig und schokoladig, einfach unwiederstehlich!! Man kann den Kuchen auch mit andereren Früchten, wie z.B. mit Pflaumen oder Äpfeln zubereiten. Das Rezept habe ich übrigens von Trinity.






Zutaten:
Für den Teig:
4 Eier
220 g Zucker
100 g Butter
120 g dunkle Schokolade
1 Ek Créme Fraiche
1 Ek Kakao
150 g Mehl
2 Tk Backpulver 

Für die Creme: 
200 g Magerquark
120 g Philadelphia oder Mascarpone
2-3 Ek Vanillezucker
3 Pfirsische
ein paar Tropfen Vanilieextrakt

Zubereitung:
Als erstes alles für die Creme in einer Schüssel miteinander vermischen. Die Pfirsische schälen, würfeln und auch unterrühren.
Für den Teig, die Butter mit dem Zucker schaumig schlagen, danach die Eier dazugeben. Die Schokolade in einem Topf über einem Wasserbad schmelzen und ein wenig abkühlen lassen. Jetzt die geschmolzene Schokolade, den Kakao und das mit dem Mehl vermischte Backpulver hineingeben. Alles zu einem Teig rühren. Eine Form mit Backpapier auskleiden und den Teig reingießen. Die Quarkmasse obendrauf verteilen und mit einer Gabel verrühren. Bei 160 C° Umluft 40-45 Minuten fertig backen, abkühlen lassen und in Würfel schneiden.

Túrós Brownie barackkal és csokoládéval

Miután a legutóbbi túrós barackos sütim olyan finomra sikerült, muszáj volt ezt is kipróbálni. A receptet Trinitynél láttam, és az eredmény pont olyan lett, mint amilyennek elképzeltem: szaftos, krémes, gyümölcsös és ellenállhatatlan!!

Hozzávalók:
A tésztához: 
4 tojás
220 g cukor
100 g vaj
120 g étcsoki megolvasztva
1 ek. tejföl (20%-os)
2 ek. kakaópor
150 g liszt
2 tk. sütőpor
A túrókrémhez:
200 g túró
120 g mascarpone vagy Philadelpia krémsajt
pár csepp vaníliaaroma
3 ek. cukor
3 őszibarack vagy nektarin kockákra vágva (meghámozva)

Elkészítés:
A túrókrémhez valókat összekeverem, a barackot belekockázom.
A tésztához a vajat habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a tojásokat. Belekeverjük a megolvasztott, kissé lehütött csokit, a kakaóport és a sütőporos lisztet. Egy közepes tepsit sütőpapírral kibélelünk, beleöntjük a csokis masszát. A tetejére foltokban rárakosgatjuk a túrós krémet és villával kicsit márványosra mintázzuk. 180 fokos sütőben (légkeverés 160 fok) 40-45 percig sütjük, majd hagyjuk kihülni és kockákra vágva tálaljuk. Mennyei!!! :-D

6 Kommentare:

  1. Ez gyönyörű lett. :) Receptet mentettem. :)

    AntwortenLöschen
  2. Ez igen. Nagyon jól hangzik. :)))

    AntwortenLöschen
  3. Köszi Petra, de az érem Trinity-é, nem az enyém. Nagyon fini süti!! :-D

    AntwortenLöschen
  4. Csodás! Mint minden ételed:) Most több, mint két hétig unokáztam, nem nagyon volt időm olvasgatni, de visszanéztelek és igen-igen igényes képeket, guszta ételeket láttam. Ez sosincs másképp:))

    AntwortenLöschen
  5. Kedves Roza!
    Annyira meghatódtam attól, amit írtál!! Nagyon szépen köszönöm Neked! :-)A dicsérö szó mindig jól esik, különösen meg ha ennyire!! :-D
    Olvastam ám, hogy unokáztál, és azt is, hogy most mennyire hiányoznak Neked. Èn is sokat töltöttem a nyarat a nagyinál, és azt szerettem a legjobban, ha ilyenkor nyár vége felé kint az udvaron felállított üstben a baracklekvárt, és a paradicsomszószt a töltött káposztához beföztük! Èljenek a nagyik, mert ök teszik felejthetetlenné a gyerekkort! A te unokáid is büszkék lehetnek a nagymamájukra, mert olyan sok finomsággal elkényeztetted öket!

    AntwortenLöschen