MULTINATIONALE GERICHTE: IN UNGARN DAHEIM, IN DER WELT ZUHAUSE!

Montag, 8. August 2011

Kohlrabi-Kartoffel-Reibekuchen mit grüner Sauce

Über die Kohlrabi habe ich schon beim ungarischen Kohlrabi-Eintopf geschrieben. Das Gemüse ist nicht nur gesund, sondern auch noch günstig zu kriegen! Reibekuchen mal anderes... Warum nicht?? Die würzigen Puffer schmecken mit einer pikanten Kräutersoße am besten! :-)


Zutaten (2 Personen):
1 mittelgroße Kohlrabi
3-4 mittelgroße Kartoffeln
1 Zwiebel
1 Knoblauch
2 El Mehl
2 El Haferflocken
1 Ei
Salz, Pfeffer

Zubereitung:
Kohlrabi und die Kartoffeln schälen, grob raspeln. Zwiebel und Knoblauch ganz fein reiben. Alle Zutaten miteinander vermischen und nach Geschmack würzen.  Aus dem Teig mit zwei Löffeln kleine Puffer in einer Pfanne von beiden Seiten goldbraun backen. 

Karalábé-lapcsánka/tócsni,cicege,görhöny,pofézni

Arról, hogy miért egészséges a karalábé, már írtam a karalábéfözeléknél. Még mindig olcsón lehet kapni a piacon, ezért érdemes gyakrabban enni. Mi imádjuk mindenféle formában, különösen  rántva.

Hozzávalók:
1 közepes karalábéfej
3-4 közepes krumpli
1 hagyma
1 fokhagyma
2 ek liszt
2 ek zabpehely
1 tojás
só, bors

Elkészítés:
A karalábét és a krumplikat meghámozzuk, lereszeljük durvára és jól kinyomkodjuk, hogy ne ússzon a levében. A hagymát és a fokhagymát finomra reszeljük. Mindent egymással összekeverünk, ízesítjük ízlés szerint. Két kanál segítségével olajban mindkét oldalról aranybarnára sütjük.

2 Kommentare:

  1. Ez finom lehet! :) De a rántottat is megnéztem, az is nagyon guszta! Sosem ettem rántva, pedig szeretem a
    karalábét. :)

    AntwortenLöschen
  2. Tényleg finom, próbáld ki nyugodtan, csak ajánlani tudom! Èn is imádom a karalábét, nyersen is sokszor rágcsálom!

    AntwortenLöschen