MULTINATIONALE GERICHTE: IN UNGARN DAHEIM, IN DER WELT ZUHAUSE!

Dienstag, 30. August 2011

Zwei traumhafte Aprikosenmarmeladen: 1x mit Kokos und 1x mit Lavendel


Zwei köstliche Marmeladen, ganz schnell gemacht!! Etwas besonderes für Übernachtungsgäste!


Aprikosen-Lavendelmarmelade, Levendulás-baracklekvár

Zutaten: 
Für die Aprikosen-Lavendelmarmelade:
1 Kg Aprikosen
1 Tl getrocknete Lavendelblüten
1 Vanilleschote 
1/2 Kg Gelierzucker (2:1)
Für die Aprikosenkokosmarmelade:
1 Kg Aprikosen
2 dl Kokosmilch
1-2 El Kokosraspel
1/2 Kg Gelierzucker (2:1)
Vanillezucker

Zubereitung - Aprikosen-Lavendelmarmelade:
Die reifen Aprikosen schälen, entkernen. Die eine Hälfte in kleine Würfel schneiden, die andere Hälfte pürieren. Mit der ausgekratzten Vanilleschote, dem Mark, den Lavendelblüten und Gelierzucker aufkochen, nach Packungsanleitung 3-5 Minuten rührend köcheln. (Es ist sehr sinnvoll einen Test zu machen, ob die Marmelade fest genug ist!) Noch heiß in saubere Gläser abfüllen, Deckel drauf und 5 Minuten auf den Kopf stellen. 

Zubereitung - Aprikosen-Kokosmarmelade:
Die Aprikosen wie oben vorbereiten. Mit Vanillezucker, Kokosraspel, Kokosmilch und Gelierzucker aufkochen und 3-5 Minuten rührend köcheln. Heiß in saubere Gläser abfüllen und auf den Kopf stellen. 


Két fantasztikus baracklekvár: 1 x levendulával és 1 x kókusszal
Miután a levendulás baracklekvár sok-sok blogot bejárt, muszáj volt kipróbálnom, és nem csalódtam! 
Két fergetegetesen finom baracklekvár, szuper gyorsan elkészítve! Különleges reggelire való különleges esti vendégeknek... ;-)

Hozzávalók:
A levendulás-baracklekvárhoz:
1 kg barack
1 tk szárított levendulavirág
1 vanilíarúd kikaparva
1/2 kg zselésítö cukor (2:1)
A kókuszos-barack lekvárhoz:
1 kg barack
kókusztej
vaníliáscukor
1/2 kg zselésítö cukor (2:1)

Elkészítés- levendulás-barack-lekvár:
A szép érett barackokat meghámozzuk, felét kicsi kockákra vágjuk, másik felét pedig pürésítjük. A kikapart vanilíával, a szárított virággal, a cukorral felfözzük, 3-5 percig folyamatosan kevergetve tovább fözzük. 
(Egy kis tányéron biztonság kedvéért egy próbát készítünk, hogy tényleg lekvár lesz a végén és nem-e folyékony zselé...tapasztalatból írom) Még forrón tiszta üvegekbe töltjük és 5 percig fejre állítjuk. 

Elkészítés- kókuszos-barack lekvár:
A barackokat mint fent elökészítjük. A vaníliás cukorral, kókusztejjel, kókuszreszelékkel és a zselésítö cukorral hasonlóan mint fent leírt elkészítjük.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen