MULTINATIONALE GERICHTE: IN UNGARN DAHEIM, IN DER WELT ZUHAUSE!

Samstag, 19. November 2011

Haferflocken-Pudding mit Avocado-Kakao-Mousse und Granatapfel

Ich bin einerseits eine totale Sportfanatikerin, und treibe leidenschaftlich gerne Sport. Manchmal sogar bis zu fünfmal in der Woche zwei Stunden. Andererseits aber, bin ich auch ein echter Genussmensch, und zwar mit Leib und Seele. Wenn ich nicht aufpasse, dann kann ich ziemlich schnell meine hart erarbeitete Form verlieren. Gerade jetzt in der Winterzeit ist es eine echte Herausforderung sich nicht die ganze Zeit Marzipan, Schokolade, gebrannte Mandeln, Vanillekipferl, Püfferkes, mit Schokolade überzogenes Spritzgebäck und selbstgemachten Eierlikör in sich hinein zu stopfen, bzw. zu schütten. Dieses Rezept hier, ist ein guter Kompromiss: sieht gut aus, ist himmlisch köstlich, und drei superleckere Zutaten sorgen nicht nur für ein  ruhiges Gewissen, sondern auch für die Erhaltung der "Bikini" Figur! ;-D



Zutaten (2 Personen):
4 El Haferflocken
1 dl Magermich+ 1 dl Wasser
1 El Honig
1 kleines Schuss Sahne
1 Granatapfel
1/2 Avocado
Zitronensaft
2 El Honig
1 El Kakao

Zubereitung:
Haferflocken in einer Kaffemühle ganz fein zu Mehl verarbeiten. In einem Topf mit Milch und Wasser zusammen aufkochen, danach bei kleiner Hitze ständig rührend 5 Minuten köcheln. Nicht alleine lassen! Zur Seite stellen, mit Honig süßen und die Sahne unterrühren. Abkühlen lassen. Avocado halbieren, entkernen, das Fruchtfleisch rauslöffeln und fein pürieren. Mit Zitronensaft mischen, sonst wird es unappetitlich braun. Honig und Kakao ebenfalls dazugeben. In den Granatapfel ein Loch stechen und mit Hilfe eines Strohhalms den Saft in einer Schüssel auffangen. Dann halbieren, und die Kerne rauslöffeln. Von dem Saft soviel zum abgekühlten Haferflockenbrei geben, dass es schön cremig wird. Als erstes die Haferflocken in eine Glasschüssel geben, ganz wenig Saft darüber gießen, dann die Avocado-Mousse schön verteilen, und zum Schluss mit den Kernen dekorieren (die Kerne zu essen ist wahrscheinlich nicht "Jedermanns" Sache!). Man kann es sofort vernaschen, aber es hält sich auch ein paar Stunden im Kühlschrank. Lasst es euch schmecken! :-)

Zabpelyhes puding kakaós avokádó habbal és gránátalmával

Èn egyrészt igyekszem egészségesen élni, nagyon sokat sportolok, heti ötször napi másfél-kétórát, és ha valamiért pár napig mégsem jut rá idö, akkor minden bajom van, pl. nem alszom olyan nyugodtan. Másrészt viszont egy "gombóc Artúr" rejtözködik valahol ott legbelül bennem, és ha néha napján kiszabadul, akkor nincs mese, enni kell kérem szépen!! Méghozzá valami édeset, finomat!! Ilyenkor télen még gyakrabban fordul elö, hogy rámtör az édességvágy, és ember legyen a talpán, aki a boltok óriási választéka és nagyi süti kínálata mellett mégis valami egészségesebbet választ. Mivel "gombóc Artúr" általaban esténként tör ki a fogságából, jó ha a hütöben lapul valami finomság. Ez a desszert nem csak jól néz ki, hanem mennyeien finom és három jó dolog van benne, ami az alakunkra vigyázz: avokádó, zabpehely és gránátalma!

Hozzávalók (2 személyre):
4 ek zabpehely
1 dl tej+ 1 dl víz
1 ek méz
nagyon kicsi löket tejszín
1 gránátalma
1/2 avokádó
citromlé
2 ek méz
1 ek kakaó

Elkészítés:
A zabpelyhet a nagyi régi kávédarálójában finom lisztté öröljük. (Bocsi, de a német billentyüzeten nincs hosszú ö és ü!) Egy lábasban a tejjel és a vízzel felforraljuk, majd kis lángon folyamatos kevergetés mellett 5 percig sürüre fözzük, mint a tejbegrízt. Félrehúzzuk, majd a mézzel és kevés tejszínnel ízesítjük. Hagyjuk lehülni. Az avokádót elfelezzük, a magját eltávolítjuk, és a gyümölcshúst kikanalazzuk. Citromlével pürésítjük, hogy ne legyen csúnya barna, majd mehet a méz és a kakaó is bele. A gránátalmánkba szúrunk egy lyukat, és egy szívószálan keresztül hagyjuk a levét egy pohárba folyni. Utána félbe vágjuk és kimagozzuk egy tányérra. A levéböl ízlés és kedv szerint annyit keverünk a zabpehelyhez, hogy szép krémes legyen. Már csak a tálalás van hátra. Ehhez elöször a krémes pudingunkat üvegtálkákba kanaalazzuk, rá egy-két kanál levét csorgatunk. Erre jöhet a csokis avokádóhab, és a tetejét pedig egy maréknyi maggal díszitjük. Aki akarja azonnal bekanalazza, de a hütöben simán eláll pár óráig.
u.i.: Tudja valaki, hogy miért ír néha napján ilyen szünetekkel a blogom??????       

4 Kommentare:

  1. Hát ez mennyei lehet:) Nekem nagyon tetszik főéeg így avokadosan.Na meg a gránátalma se rossz:)

    AntwortenLöschen
  2. Köszi Trollanyu, tényleg fini, bár a férjem midig csak a gr.alma levét hajlandó fogyasztani, a magokat nem szereti. Sebaj, annál több marad nekem !:-)

    AntwortenLöschen
  3. Ein sehr tolles Rezept:)

    AntwortenLöschen