MULTINATIONALE GERICHTE: IN UNGARN DAHEIM, IN DER WELT ZUHAUSE!

Sonntag, 13. Mai 2012

Grünes Erbseneis mit Kokosmilch und Pistazien

Eis aus grünem Erbsen?? Ja! Und bevor Ihr mich für komplett verrückt erklärt, muss ich schnell etwas dazu sagen: das Eis ist einfach nur köstlich!!!! Am besten mit frischen, hiesigen Erdbeeren servieren. Himmlisch! :-) Probiert es einfach einmal selbst aus!










HighFoodality Blog-Event Cookbook of Colors
Weitere grüne Köstlichkeiten findet Ihr beim Uwe!


Zutaten:
2 gute handvolle tiefgefrorene grüne Erbsen
kochendes Wasser
2 dl Kokosmilch
100 g Puderzucker
2 gute handvolle Pistazien, geröstet und ungesalzen

Zubereitung:
Die gefrorene Erbsen mit dem kochendem Wasser übergießen und 5 Minuten lang ruhen lassen. Danach abgießen, die Erbsen ganz fein pürieren und durch ein Sieb streichen. Kokosmilch in einem Topf erwärmen und den Zucker darin auflösen. Die Pistazien ganz fein mahlen. Alle Zutaten miteinander verrühren und entweder in einer Eismaschnine zubereiten lassen oder in den Tiefkühlfach stellen und mehrmals durchmixen (gegen Eiskristalle).
PS: Wer keine ungesalzenen, gerösteten Pistazien kriegt, sollte einfach gesalzene sehr!! gründlich  mit Wasser abspülen und trockentupfen.

Borsófagylalt kókusztejjel és pisztáciával

Fagylalt borsóból?? Miért ne! Ès még mielött teljesen bolondnak gondolnátok, el kell, hogy mondjam, hogy ez a fagyi hihetetlenül finom!!! A legfinomabb, ha friss eperrel tálaljuk. Mennyeien finom!! :-) Próbáljátok ki magatok is!

Hozzávalók:
2 nagy maréknyi fagyasztott borsó
kevés forralt víz
2 dl kókusztej
100 g porcukor
2 maréknyi pisztácia,piritott és sótlan


Elkészítés:
A fagyasztott borsót a forralt vizzel leöntjük és 5 percig hagyjuk állni. Utána leborítjuk a vizet, a borsót finomra nagyon finomra pürésítjük és egy szitán áttörjük. A kókusztejet egy lábasban felmelegítjük és a porcukrot feloldjuk benne. A pisztáciát finomra daráljuk. A végén az összes alapanyagot összekeverjük egymással és vagy egy fagylaltgéppel elvégeztetjük a munkát, vagy pedig kemény munkával, a fagyóból többször kivéve küzdünk a jégkristályok ellen.
u.i.: Aki nem kap sótlan, piritott pisztáciát, az sózottat öblítsen le vizzel nagyon alaposan! és törölje utána szárazra.

8 Kommentare:

  1. Hihetetlen vagy! Micsoda ötlet. El sem tudom képzelni milyen lehet az íze, de felcsigázott. :)))

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Köszi kedves Petra, próbáld ki, kíváncsi lennék, hogy ízlik-e Neked! :-)

      Löschen
  2. Hát ez nem semmi ötlet! Ki fogom próbálni mielőbb, amíg még van eper. Persze aki kóstolja, csak utólag fogja megtudni, miből készült. Gratulálok az ötlethez! Biztosan nagyon finom.

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Köszönöm szépen kedves Andrea, finom is ám! De abban igazad van, hogy csak utólag árulja el az ember leánya, hogy miböl is készült. Az én férjem nem találta ki és ízlett neki! :-)

      Löschen
  3. Krisz, valami csodás!:) Színre, ízre étvágygerjesztő!:)
    A kép is csodás:)

    AntwortenLöschen
  4. Nagyon különleges, de valahogy nem von kipróbálásra. :-) Viszont a fotók gyönyörűek, az eperre totál kicsordult a nyálam, olyan hihetetlen rikítóan pirosak, nyammm! :-)

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Igaz, ami igaz, tényleg nem mindennapos...de mégis finom! :-) A képen látható színek pedig abszolút eredetiek, semmiféle fotóprogrammal nem dolgoztam!! Hiába, az itteni eper csak másabb, mint az importált! Színre is, ízre is! ;-)

      Löschen