Zubereitung:
1 Schälchen Erdbeeren (ca. 500 g)
Zucker nach Geschmack (2-3 El)
1 Tl Agar-Agar-Pulver, (flach!)
3 El kaltes Wasser
120 ml Kokosmilch (den festeren Teil, oder stattdessen Sojacreme)
Kokoschips zum servieren (oder weiße Schokolade)
Zubereitung:
Die gewaschenen Früchte vom "Grünzeug" befreien, kleinschneiden, und pürieren (wer möchte, kann es durch ein Sieb passieren, um die kleinen Kerne loszuwerden).
Agar-Agar mit Wasser verrühren. Das Erdbeerpüree mit dem Zucker zusammen in einem Topf aufkochen, und das Agar-Agar dazugießen. Mit einem Schneebesen unter ständigem rühren 2 Minuten lang leicht kochen. Das Püree in ein hohes Gefäß gießen, und mit der Sojacreme verrühren.
Jetzt kommt das Wichtigste!! Das Püree über einem kalten Wasserbad (bzw. in ein kaltes Wasserbad gestellt) 5 Minuten lang mit dem Handrührgerät rühren. So bekommt man während des Abkühlens richtig viel Luft in das Mousse hineingerührt. Für ein paar Stunden kaltstellen und vorm servieren mit weißem Schokoraspel hübsch dekorieren!
Légiesen könnyü eperhab - 100 % vegán!
Végre péntek van!! Azért, hogy minnél több idöt tudjatok a szabadban tölteni, hoztam ma egy hihetetlenül egyszerü és gyors desszertet. Ráadásul még alakbarát is, mert teljesen tejszínmentes! Maga az elkészítése 5 perc alatt megvan, utána már csak ki kell várni, hogy megszilárduljon a habunk. De a várakozás megéri, azt elhihetitek!! Szép hétvégét mindenkinek! :-)
Hozzávalók:
500 gr. eper
cukor ízlés szerint (2-3 ek)
1 lapos tk Agar-Agar
3 ek hideg víz
120 ml kókusztej (csak a szilárdabb része, vagy ehelyett szójakrém)
kókuszchipsz a tálaláshoz (vagy reszelt fehér csoki)
Elkészítés:
A megmosott eperszemekröl levágjuk a zöldet, felaprítjuk és pürésítjük (akit zavarnak a magocskák, az szitán átszürheti). Az agar-agar-port és a vizet elkeverjük egymással. Az eperpürét egy lábasban felforraljuk, hozzáöntjük a vizes port és állandó keverés mellett 2 percig hagyjuk rotyogva fözni.
Ezután egy magas edénybe öntjük, és a kókusztejjel simára keverjük. Most jön a legfontosabb!! Az edényünket hideg vízfürdö fölött (pontosabban ebbe beleállítva), a gyümölcspürét elektromos habverövel 5 percig folyamatosan verjük. Ìgy mialatt kihül, sok-sok levegöbuborékot tudunk a pürébe "csempészni", és ezért lesz a végén az eredmény hihetetlenül habos, szinte elolvad az ember szájában!!Hmmmm, mennyei!!
Már csak pár órára hütöbe tesszük, és a végén kókuszchipsszel vagy fehér csokireszelékkel tálaljuk! :-)
Hallo meine Liebe! Dein Mousse sieht traumhaft aus! ich habe mich über deinen Kommentar neulich riiiiiiesig gefreut! Schön, dass Euch das Hähnchen so gut geschmeckt hat!! <3 Genieß das Wochenende!! LG
AntwortenLöschen