MULTINATIONALE GERICHTE: IN UNGARN DAHEIM, IN DER WELT ZUHAUSE!

Dienstag, 9. August 2011

Frühlingszwiebel, ist nicht gleich Frühlingszwiebel!!




Gewaltige Unterschiede; sowohl  im Aussehen, als auch im Geschmack!!


Ich kaufe eigentlich schon seit langem keine Frühlingszwiebeln mehr, weil sie im Supermarkt immer so klein und nichts sagend aussehen, und dann zuhause auch so schmecken. Aber als ich diese hier gesehen habe, wusste sofort, die muss ich kaufen!! Sie sahen schon so wunderschön aus, fast zu schade um sie zu essen! Mit knusprigen Brötchen und Zwiebelmett war es ein schnelles Mittagessen. Ok, es war nicht gerade besonders figurfreundlich, aber man muss auch genießen zu können, und die milden Frühlingsziebeln sind seeehr gesund!! (für 0,99 Cent ein gigantisches Bund nebenbei gemerkt!!!!)

Nem minden újhagyma újhagyma!!

Nem igazán szoktam az itteni boltokban újhagymát venni, mert mindig olyan szánalmasan néznek ki, és általánban olyan az ízük is (ugyanez a helyzet a retekkel...). De amikor ezeket a legutóbbi piacon megláttam, azonnal le kellett csapnom rájuk!! Annyira gyönyörüek, hogy szinte vétek öket megenni!! Ropogós zsemlékkel és friss darált disznóhússal ettük öket ebédre!! Ok, tudom, hogy nem igazán diétás étel, de néha szabad! Ès a hagymák különben is nagyon egészségesek voltak ( kevesebb mint 1 euro volt az ára egy hatalmas nagy csokornak...)!!!! 
u.i.. Egy itteni specialitás a frissen darált hús jó sok füszerrel és hagymával megszórva!! Isteni finom!! 

2 Kommentare:

  1. Hát nálunk sem nagyon lehet normális újhagymát kapni. A zacskóba csomagoltat meg én nem szeretem és iszonyú drága is. Biztos finom volt az ebédetek:)

    AntwortenLöschen
  2. Igen fini volt! Itt ugyan nem mindig drága a csomagolt a boltban, de olyan is az íze...Szerencsére a heti piacon lehet finomat, frisset az itteni termelöktöl venni. Kicsivel drágább, de megéri, mert óriási a különbség!! Szerintem az otthoniak nagyon szerencsés helyzetben vannak, akiknek saját kertjük, zöldség és gyümölcs van. Nincs is jobb, mint kora reggel a harmatos füben a gyümölcsfákhoz sétálni, és egy pár friss zöldséget+gyümit a kertböl a konyhába hozni!! :-D

    AntwortenLöschen