Zutaten für 2 Personen:
für den Salat:
1/4 Rotkohl
für die Polenta:150 ml Milch
150 ml Wasser
125 g Maisgrieß 
Salz, Pfeffer, Muskat 
50 g Butter
1 El Mascarpone 
1-2 El Schwarzkümmel 
 außerdem:
Lachsschinken 
Zubereitung:
Für den Salat das Dressing zubereiten.  Den Kohl mit einem scharfem Messer ganz fein schneiden, danach das  Dressing hinzugießen und mit den Händen ein paar Minuten lang  "einmassieren".  Am besten den Salat schon morgens fertig mischen, und bis zum Mittagessen ziehen lassen. Für die Polenta die  Milch mit dem Wasser zum kochen  bringen, dann den Polentagrieß langsam und unter  ständigem Rühren einrieseln  lassen. Wenn der gesamte Maisgrieß  eingerührt ist, die Kochstelle auf  die  niedrigste Stufe schalten und  die Polenta ca. 10 Minuten unter  weiterem  Rühren kochen, bis sich der  mittlerweile dicke Brei vom  Topfrand löst. Mascarpone und Butter unterrühren und mit den Gewürzen  abschmecken. Den  Herd ausschalten und die Masse abgedeckt noch etwa 10 Minuten  quellen  lassen. Auf ein Backblech Alufolie legen, mit Öl bestreichen und mit  Schwarzkümmel bestreuen. Die fertige Polenta darauf verteilen. Am besten  geht es mit einem Löffel, den man immer wieder in Wasser taucht. Wenn  es vollständig abgekühlt ist, in der Pfanne von beiden Seiten  goldbraun anbraten. Mit Salat und Lachsschinken servieren! :-) 
PS: Wenn man möchte, kann man die Wasabipaste im Dressing durch wenig frisch geriebenen Meerettich mit 1-2 El Schmand verrührt ersetzen.  
Polentavirágok sonkaszeletekkel hozzá vöröskáposztasaláta wasabis öntettel
Szerintem nem vagyok egyedül, ha azt mondom, hogy az ételnek nem csak az ízlelöbimbóinkat, hanem a szemünket is megkell örvendeztetnie!!Ez a hármas együttes egy jó bizonyíték arra, hogy ez a mostani téli hónapokban nagyon is lehetséges!! Nemcsak csodaszép, hanem még egészséges is!!! :-)
Hozzávalók 2 före:
a salátához:
1/4 fej vörös káposzta
a polentához:
1,5 dl tej
1,5 dl víz
125 g kukoricadara
só, bors, csipet szerecsendió
50 g vaj
1 ek mascarpone
1-2 ek fekete hagymamag
ezenkívül:
vékony sonkaszeletek
Elkészítés:
A salátához elkészítjük az öntetet. A káposztát vékony csíkokra felszeleteljük, majd az öntetet két kézzel pár percig alaposan belemasszírozzuk! A legjobb, ha ezt már reggel elkészítjük és hagyjuk az ebédig állni.  A polentavirágokhoz a vizet a tejjel egy lábosba öntjük, felforraljuk és a kukoricadarát  fokozatosan beleszórva elkeverjük benne. Alacsony lángon kb. 10 percig  kevergetve!! fözzük, majd félretesszük. A vajat és a mascarponét hozzákeverjük, sózzuk, borsozzuk és szerecsendióval ízesítjük. Egy darab  alufóliát beolajozunk, megszórjuk a fekete hagymamaggal, és egy vizes  kanál segítségével elegyengetjük a polentát rajta. A tetejét is  megszórjuk a hagymamaggal. Hagyjuk kihülni. (Ezt akár kora reggel is  elkészíthetjük!)  Ha kihült, akkor kiszúrjuk a virágokat belöle és egy teflonos serpenyöben mindkét  oldaláról aranybarnára megpirítjuk öket. Már csak együtt az egészet a sonkával tálaljuk és jó étvággyal fogyasztjuk! :-D
 
 
Nagyon szép színek ebben a zord idöben:)
AntwortenLöschenKöszönöm, kedves Erika, legalább olyan finom is volt, mint amilyen szép színes! :-)
AntwortenLöschenNapos szép hétvégét kívánok Neked! :-)
I like your blog even if I don't speak your language.
AntwortenLöschenGreetings from Rome.
Enrico
Ciao Enrico,
AntwortenLöschenthank you for your nice comment, i hope you understand enough to cook some dishes of my blog!
Greetings a Roma
Krisztina :-)