MULTINATIONALE GERICHTE: IN UNGARN DAHEIM, IN DER WELT ZUHAUSE!

Mittwoch, 13. März 2013

Rote-Beete-Risotto mit Kokos-Pesto und Kokos-Käse

Dieses geniale Rezept ist eine Eigenkreation aus Zutaten, die ich noch zuhause hatte. Sehr schnell, super köstlich und mal etwas anderes, als die "sonstige" 0815-Kost, an die der "Normalbürger" so gewöhnt ist. Ein kleiner Tipp: Teller am besten vorwärmen, weil es ansonsten sehr schnell kalt wird. Die Kokos-Käsestückchen schmecken am allerbesten, wenn sie innen noch heiß und flüssig sind. :-)















Zutaten für 2 Personen:
1 El Kokosöl
1 El Butter
1 Schalotte, feingeschnitten
150 g Risotto
1 dl Gemüsebrühe
1 dl Holundersaft
0,5 dl Balsamico
0,5 dl Kokosmilch (den flüssigen Teil)
2 rote-Beete (vakuumverpackt)
1 handvoll Tiefkühlerbsen (aufgetaut)
Salz, Pfeffer
für das Pesto:
1 handvoll Cashewkerne
2 El Kokosraspel
1 El Kokosmilch (den festeren Teil)
1 Tl Kokosöl, geschmolzen
für die Kokos-Käsestückchen:
Gouda
Kokosmehl
Kokosmilch (den flüssigen Teil)
Kokosraspel


Zubereitung:
Kokosöl mit Butter in einem Topf erwärmen und die Zwiebeln andünsten. Reis dazugeben und bei wenig Hitze glasig anschwitzen. Alle flüssigen Zutaten hineingießen, die Gemüsewürfel ebenfalls unterrühren und zugedeckt bei mittlerer Hitze solange köcheln, bis der Reis weich ist, und die Flüssigkeiten aufgesaugt hat.Mit Salz und Pfeffer abschmecken. Für das Pesto, die Cashewkerne mit der Kokosraspel feinmahlen und dann mit der Kokosmilch und Öl cremig rühren. Für die Kokos-Käsestückchen kleine Goudawürfel schneiden. In Kokosmehl, Kokosmilch, Kokosraspel panieren, und anschließend in heißem Öl von allen Seiten anbraten. Kurz vor dem servieren die aufgetauten Erbsen unter das Risotto rühren, und zusammen mit dem Pesto und den heißen, innen noch weichen Käsewürfeln servieren. Guten Appetit! :-)
PS: Kokosöl, Kokosmehl und Holundersaft findet man in Bioläden.


Céklás rizottó kókuszos pesztóval és kókuszos sajtkockákkal

Ez egy gyorsan összedobott ebédünk volt ma abból, amit még a konyhában találtam. (Tudom, hogy egy pár alapanyagot otthon nem könnyü beszerezni, de akkor is megakartam ezt a fenséges receptet veletek osztani.) Nagyon finomra sikeredett!! :-) Csak arra ügyeljünk, hogy elömelegített tányérokra tálaljuk, mert gyorsan kihül, és akkor a sajtkockák már nem az igaziak.

Hozzávalók 2 személyre:
1 ek kókuszolaj
1 ek vaj
1 mogyoróhagyma
150 g rizottórizs
1 dl zöldséglé
1 dl bodzalé
0,5 dl kókusztej (a folyékonyabb része)
0,5 dl balzsamecet
2 cékla felkockázva (vákumos)
maréknyi fagyasztott borsó (f
só, bors
a kókuszpesztóhoz:
nagy maréknyi kesudió 
2 ek kókuszreszelék
1 ek kókusztej ( a szilárdabb része)
1 tk kókuszolaj (megolvasztva)
a kókuszos sajtkockákhoz:
Goudasajt
kókuszliszt
kókusztej (a folyékonyabb része)
kókuszreszelék


Elkészítés:
A kókuszolajat és a vajat egy lábasban megolvasztjuk, majd a finomra vágott hagymát megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a rizst és ezt üvegesre pároljuk. Utána az összes folyadékot beleöntjük és a céklakockákat is beleadjuk. Fedövel lefedve addig fözzük közepes lángon, amíg a rizs a folyadékot felszívja. A kókuszos pesztóhoz kesudiót és a kókuszreszeléket finomra daráljuk, majd a kókuszolajjal és a kókusztejjel krémesre keverjük. A sajtos kockákhoz tetszöleges méretü és mennyiségü sajkockákat vágunk, és ezeket a lisztben, tejben, reszelékben panírozzuk. (Ez pepecselös munka, de megéri!) Forró olajon minden oldalról megsütjük. Végül a felengedett borsókat a rizottóhoz keverjük, az egészet nagyon gyorsan tálaljuk és jó étvággyal fogyasztjuk! :-)

2 Kommentare: