MULTINATIONALE GERICHTE: IN UNGARN DAHEIM, IN DER WELT ZUHAUSE!

Freitag, 12. August 2011

Schuhbeck: Chili-Vanille Penne mit Erdnüssen und Basilikum

Keine Zeit zum Kochen??!! Von wegen!!! Dieses Rezept von Alfons Schuhbeck beweist wieder einmal, dass man in kurzer Zeit etwas leckeres kochen kann... wenn man will! Wenig Aufwand, viel Geschmack! :-)





Zutaten (4 Personen):
1 Handvoll gesalzene Erdnüsse
3-4 Stiele Basilikum
40 g Parmesan
500 g Penne
6 dünne Scheiben Ingwer
2 kleine getrocknete rote Chili
1 Lorbeerblatt
2 Knoblauchzehen
3 dl Hühner-oder Gemüsebrühe
1 Vanilleschote
3 El Olivenöl

Zubereitung:
Die Nudeln in kochendem Salzwasser mit 3 Scheiben Ingwer, den Chilischoten und dem Lorbeerblatt 6 Minuten kochen. Abgießen, abtropfen lassen und die Gewürze entfernen. 
Den Knoblauch in Scheiben schneiden. Die Brühe mit den restlichen 3 Scheiben Ingwer, der ausgekratzten Vanille, dem Knoblauch und 1/2 Tl Chiliflocken aufkochen. Die Penne dazugeben und ohne Deckel solange köcheln lassen, bis die Flüssigkeit verdampft ist. Den Topf vom Herd nehmen, Olivenöl und gehackten Basilikum unterrühren. Mit geriebenem Parmesan und gehackten Erdnüssen servieren. Schon fertig, bon Appetit! :-D


Alfons Schuhbeck: Chilis-vaníliás tészta pörkölt sós mogyival és bazsalikommal


Nincs idöd fözni??!! Azt csak hiszed!! Ez a recept egy újabb bizonyíték arra, hogy nem kell órákig a tüzhely mellett állni, kevés idö alatt is lehet valami finomat készíteni. Persze csak ha az ember tényleg akar... Minimális ráfordítás, maximális ízek!! :-)

Hozzávalók (4 személyre): 
1 maréknyi sózott, pörkölt mogyoró
3-4 szár bazsalikom
40 g parmezán
1 csomag tészta
6 vékony szelet gyömbér
2 kicsi szárított piros chili
1 babérlevél
2 fokhagymagerezd
3 dl hús- vagy zöldséglé 
1 vaníliarúd
3 ek olivaolaj

Elkészítés:
A tésztát felforrt sós vízben 3 szelet gyömbérrel, a chilikkel és a babérral 6 percig fözzük. Leszürjük, hagyjuk lecsöpögni, és a füszereket eltávolítjuk.
A fokhagymát vékonyra szeleteljük. A zöldséglevet a megmaradt 3 db. gyömbérrel, a fokhagymával, a kikapart vaníliával és 1/2 tk chilivel felfözzük. A tésztát beletesszük és addig fözzük fedö nélkül, amíg az összes folyadék el nem fö alatta. Levesszük a tüzhelyröl, hozzákeverjük az olivaolajat és a felaprított bazsalikomot. Reszelt parmezánnal és aprított mogyoróval tálaljuk! Ennyi is volt! :-D

4 Kommentare:

  1. Nagyon izgalmas! Ki fogom próbálni. :)))

    AntwortenLöschen
  2. Szia Petra!
    Elöször is üdvözzöllek itt nálam! :-)Láttam a blogodat, szuper ötlet a régi receptek felelevenítése és a képeid is szépek!! Miért nem lehet a rendszeres olvasókra nálad rákattintani??
    Remélem ízleni fog. A szárított chilit szurkald meg egy pár helyen, akkor csípösebb lesz. Ha chili, akkor legyen chili!! A vaníliát a végén ha kiveszed a készre fött tésztából, mosdd le alaposan hideg víz alatt, hagyd megszáradni, és tedd bele cukorba. Èn soha nem dobok ki vaníliát, így mindig van vaníliás cukrom.
    Ha esetleg van gheed, akkor olivaolaj helyett azt is hozzákeverhetsz a végén. Majd írj, milyen lett!
    Üdv:Krisz! :-)

    AntwortenLöschen
  3. Szia!
    Köszönöm szépen. A héten kezdte ezt a blogom, hogy időnként eltűnnek a rendszeres olvasók. A főoldalra kattintva hozta vissza, de van hogy még akkor sem. :((
    Köszi, hogy regisztráltál volna, nagyon megtisztelő.
    A tanácsokat külön köszi. A vaníliával én is így szoktam eljárni. :)))

    AntwortenLöschen
  4. Kedves Petra!
    Nekem is ugyanez van a rendszeres olvasókkal!!! De az okát én sem tudom... Reméljük csak valami átmeneti rendszerhiba, és majd magától elmúlik. További szép vasárnapot Neked! :-)
    Üdv: Krisz!

    AntwortenLöschen