MULTINATIONALE GERICHTE: IN UNGARN DAHEIM, IN DER WELT ZUHAUSE!

Montag, 12. September 2011

Birnen-Brownies mit Wallnüssen und Tonkabohne

Das beste Brownie-Rezept überhaupt!!! Ohne Übertreibung superschnell, unkompliziert und soooooo lecker! Ganz wichtig: nicht zu lange backen, sonst werden sie zu trocken! Natürlich leidet die Figur.. ;-D



Zutaten:
1 große Birne
1 Vanilleschote
100 g Butter
100 g dunkle Schokolade (70%)
220 g brauner Zucker

1 Tonkabohne
2 Eier
125 g Mehl
Prise Salz
1/2 Tl Backpulver
100 g gehackte Wallnüsse


Zubereitung:
Birne schälen, in Würfel schneiden und mit Wasser bedecken. In einem Topf zusammen mit der ausgekratzten Vanilleschote ca. 5 Minuten köcheln lassen. Es sollte zwar weich werden, aber nicht zerkochen!
Butter und Schokolade in einem Topf bei mittlerer Hitze schmelzen lassen. Braunen Zucker und geriebene Tonkabohne dazugeben. Ein wenig abkühlen lassen. Prise Salz und die Eier unterrühren. Mehl mit Backpulver vermischen und unter die Schoko-Masse sieben. Jetzt die gehackten Wallnüsse, und vorsichtig die Birnenstücke unterheben und bei 180 C° 25 Minuten backen. Abkühlen lassen und in Würfel schneiden!Ein Stückchen Tonkabohne mit wenig Zucker in einer Kaffemühle mahlen und damit bestreuen. Hmmm, wie das duftet!!!!!!!Himmlisch!!!
Die Anregung für dieses Rezept habe ich von Latsia.


Körtés-diós brownie tonkababbal
Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy a világ legjobb brownie receptjét ismerem!! Èvek óta sütöm és mindig nagy sikerrel. Mivel most körteszezon van, gondoltam miért ne?? Az eredmény ellenállhatatlanul finom, lágy csokitészta puha vaníliás körte darabkákkal és dióval!!!! Csak arra kell ügyelni, hogy nehogy túl süssük! 
Latsia ezer és egy köszönet érte!!! :-)

Hozzávalók:
100 g vaj
100 g keserűcsoki
220 g barnacukor

1 tonkabab
2 tojás
125 g liszt
csipet só
1/2 tk sütőpor
100 g darabolt dió

1 nagyobb körte
1 vaníliarúd

Elkészítés:
 A körtét meghámozzuk, felkockázzuk és a vaníliával annyi vízben puhára pároljuk, amennyi ellepi. (Ez nálam 5 percig tartott, mert nem akartam hogy szétföjjön!!) Hagyjuk kicsit kihülni és leszürjük. A tonkababot apróra vágtam, és egy maréknyi cukorral egy régi kávédarálóban porcukorrá daráltam. Egy evökanállal félretettem a díszítéshez. (Ha nincs az ember lányának tonkabab reszelöje, akkor jó a nagyi darálója is! ;-D )
A vajat közepes hőmérsékleten a csokival megolvasztjuk. Hozzákeverjük a barna cukrot, a tonkababos porcukrot és hagyjuk kihülni. Ezután mehetnek bele a tojások és egy csipet só. A lisztet a sütőporral elkeverjük és a csokimasszához szitáljuk. Márcsak a  feldarabolt diót és a körtedarabkákat keverjük hozzá. Egy 20 x 20-as tepsibe sütüpapírt teszünk, a tésztát beletöltjük és 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt készresütjük.
Hagyjuk kihülni, és kb 5 cm-es darabokra vágjva tálaljuk! Mennyei!!!! Csak az alaknak ne ártana ennyit!!! ;-D

2 Kommentare: