MULTINATIONALE GERICHTE: IN UNGARN DAHEIM, IN DER WELT ZUHAUSE!

Dienstag, 20. September 2011

Jamie Oliver: Tagliatelle mit Pastinaken und Speck

Es kommt manchmal vor, das es ein Rezept schon lange gibt, bevor man es wirklich realisiert und beachtet. So war es in diesem Fall auch, leider...! Weil wie sich herausstellte, ist dieses Rezept einfach genial!!!! Super lecker, einfach und gesund, trotz Speck!!! Ich habe das Originalrezept von Jamie O. ein wenig verändert. Grüne Bohnen, getrocknete Tomaten und Schmand dazugegeben, dafür aber Parmesan weggelassen. Für uns war es so perfekt!!!! 




Zutaten (2 Personen):
12 Scheiben Frühstücksspeck
1 große Pastinake
1 Schalotte
1 Knoblauchzehe
4-6 getrocknete Tomaten,in Würfel geschnitten
ein paar Stängel frische Thymian
200 g Nudeln (Tagliatelle oder Spätzle)
1 große Handvoll grüne Bohnen
Salz, Pfeffer
2 El Schmand

Zubereitung:
Nudeln in Salzwasser kochen. Nach halber Kochzeit (nach ca. 5 Min.) die Bohnen dazugeben und mitkochen. Sie brauchen nicht lange! Abgießen und zur Seite stellen.
Die Pastinake schälen, längs halbieren und mit dem Sparschäler in dünne Streifen schneiden. Was zu klein dafür ist, einfach in kleine Würfel schneiden.
Speck in einer Pfanne anbraten. Die knusprigen Speckscheiben rausnehmen und zur Seite stellen, bevor man sie schneller aufisst, als das Essen fertig ist! ;-)
Kleingeschnittene Schalotte, Knoblauch und Pastinakenstreifen mit Thymian bei mittlerer Hitze anbraten, bis sie weich sind. Die Pastinaken sind schnell weich! Die getrockneten Tomaten auch unterrühren und noch etwas vom Tomatenöl darübergießen. Mit Salz und Pfeffer würzen. Nudeln, Bohnen und Schmand untermischen. Jetzt mit dem knuspriggebratenen Speck servieren! KÖSTLICH!!!!!!! 

Jamie Oliver paszternák tésztája ropogósra sült szalonnával

Soksor elöfordul, hogy egy recept sokáig az ember orra elött van, még sem veszi figyelembe. Èn így voltam ezzel a recepttel. Sajnos... Amikor legutóbb végre kipróbáltam, kiderült, hogy ez a legfinomabb, amit az utóbbi idöben készítettem!!!! Isteni finom, egyszerü, gyors, és a szalonna ellenére is azt mondanám, hogy egészséges!! Èn az eredeti receptet Jamie-töl kicsit változtattam, mert került bele szárított paradicsom, zsenge zöldbab, és tejfel, de a parmezánt a végén elhagytam. Nekünk így volt tökéletes!!! 

Hozzávalók:
12 szelet vékony reggeli szalonnaszeletek
1 nagy paszternák
1 mogyoróhagyma
1 fokhagyma
4-6 szárított paradicsom
egy pár friss kakukkfüágacska
200 g tészta
1 maréknyi zöldbab
só, bors
2 ek tejfel


Elkészítés:
A tésztát sós vízben megfüzzük. Körülbelül a felénél a zöldbabot is hozzáadjuk, és puhára fözzük. Ha szép zsenge, akkor nem kell sok neki. Leszürjük.
A paszternákot meghámozzuk, hosszában kettévágjuk, és a zöldséghámozóval vékony csíkokra vágjuk. Ami nem megy, azt kicsi kockákra. 
A szalonna zsírját egy serpenyöben kiolvasztjuk, és a ropogósra sült szeleteket eltesszül távolra, különben megesszük, mielött az étel még kész lenne!! ;-)
A felaprított hagymát, fokhagymát, paszternákot a kakkukfüvel a visszamaradt zsíron közepes lángon puhára megsütjük. Nem kell sok neki. A paradicsomot is hozzáadjuk és öntünk rá a paradicsomos olajból egy jó löketnyit. Sózzuk, borsozzuk és mehet a tészta a babbal hozzá. Már csak a tejfellel krémesre keverjük, és tálalhatjuk is a fantasztikusan ropogós szalonnával!!

2 Kommentare:

  1. MMM, ez tényleg nagyon szimpatikus darab :-)

    AntwortenLöschen
  2. Köszi Sajtkukac, meleg szívvel ajánlom a kipróbálását minden paszternák rajongónak!! :-D

    AntwortenLöschen