Zutaten:
10 Stck. entsteinte Datteln
2 El Apfelmus
200 g gem. Mandeln
1-2 Kokosmehl
2 Tl Zimt
Prise Salz
für den Glasur:
Zitronensaft+Puderzucker+ Kokosmehl
Zubereitung:
Alles miteinander fein pürieren. Falls die Masse zu
brüchig und trocken ist, noch etwas Apfelmus dazugeben. Falls sie zu
klebrig ist, noch mehr Kokosmehl untermischen. Für ein paar Stunden
(oder über Nacht) in den Kühlschrank stellen. Auf Kokosflocken 1 cm dick
ausrollen und mit einer Sternform ausstechen. Eine nicht zu flüssige Glasur mischen, und die Sterne damit bestreichen.
PS:Kokosmehl kann man in
Bioläden kaufen. Es ist zwar nicht billig, aber eine Packung reicht für
ein Jahr.
"Zimtsterne", azaz fahéjas csillagok itt a tipikusan hagyományos karácsonyi sütik közé tartozik. Eredetileg sok tojásfehérjéböl, darált mandulából, cukorból és persze fahéjból készülnek, de én most kicsit egészségesebbre alakítottam öket. Ìgy mindenki nyugodt szívvel nassolhat belölük és még vegánok is!
Kókuszlisztröl már írtam egyszer. Bár nem egy olcsó mulatság, de nekem egy csomag simán elég egy évig és remekül alkalmas mindenféle mártások, szószok sürítéséhez.
Hozzávalók:
10 db. datolya, mag nélkül
2 ek fött almapüré
200 g darált mandula
1-2 ek kókuszliszt
2 tk fahéj
csipetnyi só
a mázhoz:
porcukor+citromlé+kókuszliszt
Elkészítés:
A fenti alapanyagokat egymással finomra pürésítjük. Ha az így kapott massza túl puha, ragadós, akkor még több kókuszliszt kell bele. Ha azonban túl kemény, akkor még kevés alampürével lazítjuk. Egy pár órára (vagy egy estére) betesszük a hütöbe. Másnap kókuszreszelékkel beszórt alapon kinyújtjuk, és csillagokat szaggatunk a tésztából.Készítünk egy nem túl folyékony mázat, a csillagokat lekenjük vele, és hagyjuk megszáradni. Hütöben sokáig eláll, feltéve ha nem fogy el hamarabb. ;-)
Nyers, vegán fahéjas csillagok
"Zimtsterne", azaz fahéjas csillagok itt a tipikusan hagyományos karácsonyi sütik közé tartozik. Eredetileg sok tojásfehérjéböl, darált mandulából, cukorból és persze fahéjból készülnek, de én most kicsit egészségesebbre alakítottam öket. Ìgy mindenki nyugodt szívvel nassolhat belölük és még vegánok is!
Kókuszlisztröl már írtam egyszer. Bár nem egy olcsó mulatság, de nekem egy csomag simán elég egy évig és remekül alkalmas mindenféle mártások, szószok sürítéséhez.
Hozzávalók:
10 db. datolya, mag nélkül
2 ek fött almapüré
200 g darált mandula
1-2 ek kókuszliszt
2 tk fahéj
csipetnyi só
a mázhoz:
porcukor+citromlé+kókuszliszt
Elkészítés:
A fenti alapanyagokat egymással finomra pürésítjük. Ha az így kapott massza túl puha, ragadós, akkor még több kókuszliszt kell bele. Ha azonban túl kemény, akkor még kevés alampürével lazítjuk. Egy pár órára (vagy egy estére) betesszük a hütöbe. Másnap kókuszreszelékkel beszórt alapon kinyújtjuk, és csillagokat szaggatunk a tésztából.Készítünk egy nem túl folyékony mázat, a csillagokat lekenjük vele, és hagyjuk megszáradni. Hütöben sokáig eláll, feltéve ha nem fogy el hamarabb. ;-)
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen