MULTINATIONALE GERICHTE: IN UNGARN DAHEIM, IN DER WELT ZUHAUSE!

Donnerstag, 27. März 2014

Vegetarische Kedgeree, mit Aubergine und Eiern

Ein denkbar einfaches und dennoch extrem leckeres Rezept! Geräucherte Fisch wird hier durch gebratene, würzige Auberginen und Zwiebelringe ersezt. Zugegeben, zuerst war ich auch skeptisch...
Aber Hugh Fearnley Whittingstall hat mich wieder einmal nicht enttäuscht, genauso wie z.B. beim Apfel-Mangold-Kuchen . Ein perfektes vegetarisches Mittagessen, aus (fast) nur 3 Zutaten, das zwei Personen locker satt, und vor allem zufrieden macht!! :-)



Zutaten:
150 g Naturreis
3 dl Gemüsebrühe
1 Aubergine
2 große Zwiebel
etwas Öl
Salz, Pfeffer
1 El Curry
4 große Eier


Zubereitung:
Den Reis, wie immer nach der Quellmethode zubereiten. Da heißt mit der doppelten Menge Gemüsebrühe aufkochen, und dann zugedeckt ca. 25-30 Minuten bei geringer Hitze köcheln lassen. Wenn die komplette Flüssigkeit aufgesaugt ist, ausschalten, und auf dem immer noch heißen Herd ruhen lassen.
Aubergine würfeln, halbierte Zwiebeln in Ringe schneiden. Das Gemüse mit Öl und Currypulver ordentlich vermischen. Dann im Ofen bei 200 °C backen. 
Währenddessen die Eier in 7 Minuten fertig kochen, so dass das Eigelb noch schön weich ist. Alles zusammen anrichten und sofort genießen! Guten Appetit! :-)
PS: Wer möchte, kann man zusätzlich auch eine Zucchini mitverarbeiten.



 Vegetáriánus "Kedgeere"

azaz rizsköret sült padlizsánal, hagymával és tojással



Egy egyszerü vegás föételt hoztam ma nektek, ami csak 4 hozzávalóból tevödik össze. Ennek ellenére is hihetetlenül fenséges a végeredmény! A sült padlizsán és hagyma curryvel megfüszerezve, kárpótol mindenféle húsért, és a lágy fött tojás megkoronázza az egészet! Nekünk kettönknek böven elég volt ebédre és biztos, hogy többször fözni fogom! :-) Aki esetleg akar, az tehet még egy cukkinit is hozzá.
Az eredeti recept egyébként kedvenc angol szakácsomtól, példaképemtöl származik, akitöl már a mángoldos-almás kalácsot is megsütöttem.


Hozzávalók 2 személyre:
150 g barna rizs
3 dl zöldséglé
1 padlizsán
2 nagy hagyma
olaj
só, bors
1 ek curry
4 nagyobb tojás

 

Elkészítés:
A rizst dupla annyi zöldséglében felforraljuk, majd fedö alatt közepes lángon kb. 20-25 percig fözzük, amíg az összes folyadékot magába szívta. Utána az elzárt, de még forró tüzhelyen lefedve hagyjuk kicsit pihenni. 
A padlizsánt felkockázzuk, a félbevágott hagymákat felkarikázzuk. A zöldséget olajjal, sóval, borssal és curryvel alaposan füszerezzük, majd sütöben 200 fokon megsütjük.
A végén a tojásokat 7 perc alatt megfözzük, így a sárgája még szép lágy marad. A rizst a sült zöldségekkel összevegyítve tálaljuk és a negyedelt tojásokkal díszítjük. Jó étvágyat kívánok! :-)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen