MULTINATIONALE GERICHTE: IN UNGARN DAHEIM, IN DER WELT ZUHAUSE!

Montag, 7. November 2011

Rote Beete Brownies

Nach meinem Salat mit Birne nun ein super leckeres neues Rezept für rote Beete Kritiker!! Ich versichere jedem, der dieses Rezept ausprobiert, dass man von erdigem Geschmack überhaupt nicht sprechen kann!! Warum sollte man dann die leuchtendschönen lila Rüben dazugeben??!! Weil dadurch der Kuchen einfach nur himmlisch, super-super saftig und unwiderstehlich leeeeeeeeecker wird!!!! :-)




Zutaten:
200 g Schokolade (70 %)
250 g brauner Zucker
100 g Butter
3 Eier (mittlere Größe)
2 rote Beete (gekochte, ca. Tennisballgroß)
25 g Kakao
100 g Mehl
1 Tl Backpulver

Zubereitung:
Schokolade, Zucker und Butter in einem Topf bei mittlerer Hitze schmelzen lassen. Die flüssige, herrlich duftende Masse vom Herd nehmen, etwas abkühlen lassen und die Eier einzeln unterrühren. Rote Beete fein raspeln und auch dazugeben. Mehl, Kakao und Backpulver mischen und in den Teig hineinsieben. Eine ofenfeste rechteckige Form mit Backpapier auskleiden, und den Brownieteig reingießen. Im vorgeheiztem Ofen bei 180 C° ungefähr 25 Minuten backen. Abkühlen lassen und in beliebige Stücke schneiden!

Céklás Brownie

A legutóbbi körtés salátám után egy újabb recept a cékla ellenzöinek. Biztosítok mindenkit, aki kipróbálja, hogy a cékla földes ízéböl egyáltalán semmit sem fog kiérezni!!!! Hogy minek tegyük mégis a csodaszép lilaszínü gumókat a sütinkbe??!! Mert ezáltal lesz annyira hihetetlenül, mennyeien szaftos, és abbahagyhatatlanul finooooooooooom!   :-)

Hozzávalók:
200 g keserücsoki (70%)
250 g barna cukor
100 g vaj
3 tojás (közepes méret)
2 cékla (föve, kb. teniszlabda nagyságú)
25 g kakaó
100 g liszt
1 tk sütöpor

Elkészítés:
Egy lábasban a csokit, a cukrot és a vajat közepes lángon megolvasztjuk. Levesszük a tüzhelyröl és hagyjuk egy kicsit kihülni. A tojásokat egyenként hozzáadjuk, majd a finomra reszelt cékla is mehet bele. A lisztet a sütöporral és a kakaóval elkeverjük és a többihez szitáljuk. Egy négyszögletes formát kibélelünk sütöpapírral és beleöntjük a brownie tésztát. Elömelegített sütöben 180 fokon kb. 25 percig sütjük. Utána kicsit kihülni hagyni és tetszöleges négyzetekre szeletelni.

7 Kommentare:

  1. das hört sich ja super an! ich liebe rote beete!
    schmeckt man die danach denn auch noch?
    muss ich unbedingt nachmachen!

    AntwortenLöschen
  2. Man schmeckt nichts von der rote Beete!! Ich hatte im kühlschrank noch zwei Stück, die ich am Vortag im Ofen in Alufolie gebacken habe. Wie es mit vackumverpackte rote Beete schmeckt, weiss ich nicht.
    Ich kann es Dir nur raten, probiere es aus, Du wirst begeistert sein!! :-D

    AntwortenLöschen
  3. A látvány magáért beszél. Az íze is nagyon finom lehet. :)

    AntwortenLöschen
  4. Köszi kedves Petra, finom is ám!!!! :-D

    AntwortenLöschen
  5. Hű, micsoda kreativitás!:) De nagyon guszta!:)

    AntwortenLöschen
  6. Krisz,viszem a recit,köszike. Annyi céklám van..kipróbálom.:)

    AntwortenLöschen
  7. Szívesen Aleda, remélem ez is ízleni fog. Nem írtam fent, de én a céklát mindig dupla alufóliában sütöm meg a sütöben, mert szerintem úgy sokkal finomabb. A vákumosat nem esszük, de a sütöböl jöhet! Javaslom, hogy te se vákumosat használj. Nekem ha megy a sütöm, csak bedobom a másik étel mellé a nyers céklát, és így megsülve hagyom kihülni. Ha nem azonnal használod fel, simán eláll egy hétig a hütöben. :-)

    AntwortenLöschen