MULTINATIONALE GERICHTE: IN UNGARN DAHEIM, IN DER WELT ZUHAUSE!

Mittwoch, 21. Dezember 2011

Pastinaken-Maronensuppe mit Chorizo

Besser gesagt mit Pfeffersalami, weil ich keine Chorizo im Haus hatte, und weil ich sie so gerne mag, kam noch ganz spontan Kokosmilch hinein. Trotz dieser unbedeutenden Kleinigkeit war die Suppe köstlich!! Richtig schön dick und cremig, so wie man es halt im Winter gerne mag. Nebenbei sei erwähnt, dass dies wieder mal ein Rezept aus "Ein Abend am Kamin-die besten Rezepte für Herbst und Winter" ist.





Zutaten (4 Personen):
20 Scheiben Pfeffersalami
1 Zwiebel
3 Knoblauchzehe
1 Selleriestange
1 Möhre
3 Pastinaken
200 g geschälte, gekochte Maronen
1 Tl Cumin
1/2 Tl Chilipulver
etwas Wasser
1 Dose Kokosmilch (4 dl) (ganz wenig zur Seite legen)
Salz, Pfeffer

Zubereitung:
Gemüse putzen und kleinschneiden. Salamischeiben in einem Topf bei mittlerer Hitze anbraten, bis sie schön knusprig sind, dann herausnehmen und zur Seite stellen. Gewürfeltes Gemüse in den Topf geben und im zurückgebliebenem Öl andünsten. Chili und Cumin unterrühren, 1 Minute mitbraten und mit etwas Wasser aufgießen. Jetzt die Maronen dazugeben und nochmal soviel Wasser hineingießen, so dass alles schön bedeckt ist. Zugedeckt bei schwacher Hitze ca. 20 Minuten köcheln, bis alles schön weichgekocht ist. Dann Kokosmilch unterrühren und schön cremig pürieren. Falls es immer noch zu dick sein sollte, je nach Geschmack mit wenig Wasser verdünnen. Ganz wenig Öl mit ganz wenig Paprikapulver kurz erhitzen, restliche Kokosmilch aufschäumen, und die Suppe damit servieren. Als letztes krönen wir die suppe mit den knusprigen Salamischeiben! Guten Appetit! :-D

Gesztenyés paszternákos leves sült csípös szalámival
 
Eredetileg a receptben a jellegzetes spanyol Chorizo szalámi volt, de mivel nekem ez nem állt rendelezésre, ezért én csak hagyományos fekete borsos, csípös szalámiszeleteket vettem, és mert én annyira szeretem, teljesen spontán egy doboz kókusztejet is beleöntöttem. Ennek ellenére ez volt az egyik legfinomabb levesünk az idei télen, pont olyasmi amire ilyenkor az ember vágyik: jó kis sürü, igazán krémes, édes és csípös egyszerre! Csak mellesleg jegyzem meg, hogy ez ismét egy recept volt a "Egy este a kandallónál- a legjobb öszi és téli receptek" címü könyvböl.

Hozzávalók (4 személyre):
20 db. jó kis csípös szalámiszeletek
1 hagyma
3 fokhagyma
1 szár zeller
1 sárgarépa
3 paszternák
200 g hámozott, fözött gesztenye
1 tk örölt római kömény
1/2 tk chili
kevés víz
1 doboz kókusztej (4 dl)
só, bors

Elkészítés:
A zöldséget megtisztítjuk és felkockázzuk. A szalámit egy lábasban közepes lángon kiolvasztjuk, aníg szép ropogósak lesznek és a fantasztikusan illatozó zsírt kiengedték. Kivesszük öket és félretesszük. A zöldséget a visszamaradt zsíron megfonnyasztjuk, a chilivel és a köménnyel együtt egy percig pirítjuk, majd felöntjük kevés vízzel. A gesztenyéket is beleadjuk és ismét annyi vizet öntünk hozzá, hogy befedje teljesen. Fedövel kb. 20 percig hagyjuk rotyogva föni, amíg minden szépen megpuhul. Ha ez megvan, akkor a kókusztej is mehet hozzá és szép simára pürésítjük. (Akinek túl sürü lenne, az felhigíthatja egy kis vízzel.) Kevés olajat kevés paprikával felmelegítenjük, a maradék kókusztejet felhabosítjuk, és ezekkel tálaljuk a levesünket. A tetejét pedig a ropogós szalámichipsünkkel koronázzuk! Jó étvágyat kívánok!! :-D

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen