Zutaten:
gekochte Pellkartoffeln
Mehl
Zubereitung:
Die gekochten Kartoffeln einfach durch die Kartoffelpresse drücken und mit soviel Mehl vermischen, bis ein sehr gut formbarer Teig entsteht. Er sollte überhaupt nicht mehr kleben! Aus dem Teig mehrere kleinere Bälle formen, diese dann ausrollen und in einer heißen Pfanne von beiden Seiten anbraten. Wenn die Oberfläche sich aufbläht, einfach wenden, und die andere Seite auch goldbraun braten. Ich habe sie mit Schmand bestrichen, mit Kochschinken, getr. Oregano, getrockneten Tomaten gefüllt und mit geriebenem Käse bestreut. Aufgerollt lassen sie sich einfacher essen!! Hmmmm, lecka!!!!!!! :-)
Töltött Krumplilángos
Hozzávalók:
héjában fött krumpli
liszt
Elkészítés:
A fött, meghámozott krumplit áttörjük és sok-sok liszttel addig gyúrjuk, amíg egy egynemü, jól kezelhetö tésztát kapunk. Tényleg sok lisztet vesz fel, de fontos, hogy nem szabad ragadnia!! Több kisebb gombócokat formázunk a tésztából, ezekt kinyújtjuk és egy jól felmelegített serpenyöben szárazon mindkét oldalukat megsütjük. Ha a teteje felfújódik, akkor kell megfordítani és a másik oldalát is készre sütni. Èn megkentem tejfellel, megtöltöttem sonkafelvágottal, szárított oregánóval, paradicsommal, és reszelt sajttal megszórva feltekertem. Nagyon finom!!!! :-)
Baromi jól néz ki:) Nen ettem még ilyen lepényszerű lángost, de nagyon tetszik. Először a kép alapján azt hittem túrós palacsinta:)
AntwortenLöschenÖrülök neki, ha tetszik Neked Trollanyu! :-) Azt hittem, hogy a krumplilángost minden magyar ismeri, de ezek szerint nem. Finom nagyon, én csak úgy minden nélkül is imádom!!
AntwortenLöschen