Zutaten:
1 Eiweiß
50 g Zucker
2 El Mehl
40 g Butter, zerlassen
1 El Kakao
1/2 Tl Zimt
Zubereitung:
Eiweiße schlagen, bis sich weiche Spitzen bilden. Nach und nach, langsam den Zucker dazugeben und zu einer glatten, glänzenden Masse schlagen. Mehl darübersieben und vorsichtig unterziehen. Butter ebenfalls unterrühren. Ca. 3 Eßlöffel von der Masse zur Seite tun. Kakao mit Zimt mischen und den größten Teil der Eiweißmasse hinzugeben. Mit größerem Abstand auf Backpapier legen und zu glatten Kreisen streichen. Mit einem kleinem Löffel soviel von der weißen Masse so darübergeben, dass ein schöner Marmoreffekt entsteht. Im vorgeheiztem Ofen bei 180 C° ca. 5 Minuten backen. Wie gesagt, wenn man sie formen möchte, dann direkt über ein Nudelholz legen und so abkühlen lassen. :-)
A második tojásfehérjesütemény: Márványozott kakaós tallérok
Az ígéret szép szó, ha megtartják úgy jó, éppen ezért következzék most a tölem megígért tojásfehérjesüti! :-) Az elkészítése gyerekjáték, se perc alatt megvan! Aki szeretné, az csak egyszerüen megkeni valamilyen fincsi lekvárral, aki pedig szeretné, az formázhatja is!
Hozzávalók:
1 tojásfehérje
50 g cukor
2 ek liszt
40 g olvasztott vaj
1 ek kakaó
1/2 tk fahéj
Elkészítés:
A fehérjét addig verjük, amíg szép csúcsos nem lesz a teteje. Ekkor a cukrot lassan adagolva hozzáadjuk, mialatt folyamatosan tovább verjük. Akkor jó, ha szép csillogó a hab és jó kemény. A lisztet rászitáljuk és óvatosan aláforgatjuk. A folyékony vajat is beleadjuk. Kb. 3 evökanállal félreteszünk és a többit a kakaóval meg a fahéjjal elkeverjük. Egy sütöpapíros tepsire kanállal halmokat teszünk és elsimítjuk. A fehér habból teszünk rá egy keveset, hogy ilyen szép márványosan nézzen ki. Elömelegített sütöben 180 fokon kb. 5 percig sütjük. Aki formázni szeretné, az a sütöböl kivéve azonnal fektesse egy sodrófára és hagyja így kihülni! Utána pedig meglehet tölteni, amivel csak szeretnénk! :-)
Szépségesek! Boldog Új Évet kívánok!
AntwortenLöschen