MULTINATIONALE GERICHTE: IN UNGARN DAHEIM, IN DER WELT ZUHAUSE!

Montag, 9. Mai 2011

Homemade Käsebällchen

Cremig leicht und frei von Konservierungsstoffen! Schmeckt himmlisch auf einer knusprigen Scheibe Baguette, oder auch als Füllung für gegrilltes Gemüse. 



Zutaten:
0,5 Liter Magerjoghurt (0,1 % Fett)
1,5 Teelöffel Salz
0,5 dl Sahne
1 Knoblauchzeh gerieben

Zubereitung:
Alles miteinander mischen und in einem Tuch im Kühlschrank abtropfen lassen. Nach einem Tag ist es so schön cremig wie Frischkäse, nach 4 Tagen kann man dann Bällchen daraus formen. In Öl eingelegt mit getrockneten Kräutern und Pfefferkörnern lange haltbar, man sollte nur darauf achten, dass die Bällchen immer mit Öl bedeckt sind!! :-)


Saját készítésü Joghurtgolyók 


Màr nem is tudom, hol láttam elöször ezt a receptet, de bejárt nagyon sok magyar gasztroblogot, és én nagyon hálás vagyok a receptért! Mindig van a hütönkben!! Krémesen könnyü und mentes mindenféle tartósítoszertöl! Mennyei az íze egy ropogósra sült friss szelet kenyérre, vagy grillezett zöldségnek töltelékbe!

Hozzávalók:
0,5 l zsírszegény joghurt (0,1% zsírtartalom)
1,5 kk só
0,5 dl tejszín
1 fokhagyma reszelve

Elkészités:
Mindent egymással összekeverni, és egy tiszta konyharuhán vagy egy gézanyagon keresztül hagyni lecsöpögni. Egy nap után krémesen kenhetö, négy nap után formázható! Olajban eltéve szárított füszerekkel és borssal sokáig eltartható, csak arra kell ügyelni, hogy mindig olajjal be legyenek fedve! :-)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen